Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΔΠΕ

ΟΔΠΕ " ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΗ"

1. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ πληροφορήθηκε το περιστατικό σε βάρος του διαιτητή του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ κ. Καλόπουλου Δημ. περί τοποθέτησης εκρηκτικού μηχανισμού στο κατάστημα εργασίας του και δηλώνει απερίφραστα, ότι καταδικάζει και αποδοκιμάζει τη χρήση βίας από οπουδήποτε προερχόμενη και κατά οποιουδήποτε στρεφόμενη, πόσο μάλλον σε διαιτητή. Είναι ευτυχές, ότι ο ανωτέρω μηχανισμός εντοπίστηκε και εξουδετερώθηκε άμεσα, χωρίς να υπάρξουν θύματα. Το γεγονός της τοποθέτησης εκρηκτικού μηχανισμού καταδεικνύει την έξαρση της χρήσης βίας, γεγονός πολύ ανησυχητικό, για το οποίο όλοι οι θεσμικοί φορείς θα πρέπει να λάβουν μέτρα τόσο προληπτικά όσο και κατασταλτικά. Οι ενέργειες αυτές, αν προέρχονται από το χώρο του ποδοσφαίρου, απαξιώνουν το ρόλο του διαιτητή και ουσιαστικά του ποδοσφαίρου και καλλιεργούν ένα κλίμα τρομοκρατίας σε βάρος των διαιτητών, γι’ αυτό οι ανωτέρω ενέργειες θα πρέπει όχι μόνο να καταδικάζονται, αλλά και να τιμωρούνται από τα αρμόδια όργανα παραδειγματικά.

2. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Δ.Π.Ε. πληροφορήθηκε την άνανδρη επίθεση κατά του Διαιτητή του Σ.Δ.Π. Θεσσαλονίκης κ. Σεληνιώτη μετά τον αγώνα μεταξύ των ομάδων Αστραπη Δεν. – Ταύροι, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του εν λόγω διαιτητή και τη μεταφορά του στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Ένα άλλο βίαιο επεισόδιο σε βάρος ουσιαστικά του ποδοσφαίρου καταγράφεται και προστίθεται στη μαύρη σελίδα του ποδοσφαίρου, το οποίο επισημαίνει και δεικνύει την ολιγωρία των φορέων στα θέματα αντιμετώπισης της βίας στο χώρο του ποδοσφαίρου.