Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

OΔΠΕ"ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟ, ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΙΑΝΟΙ"

Συντάχθηκε απο τον/την vdouk η diaititis.gr
Σάββατο, 10 Οκτώβριος 2009 15:12

Σχετικά με όσα δημοσιογραφικά λέγονται και δεν διαψεύδονται αρμοδίως,εκφράζουμε την απόλυτη αντίθεσή μας στην πρόσφατη απόφαση του ΔΣ της ΕΠΟ σχετικά με την είσπραξη των ποσοστών, που οι διαιτητές είναι υπόχρεοι να καταβάλλουν στους Συνδέσμους Διαιτητών , πλέον από τις επιτροπές διαιτησίας των Ενώσεων και τις ίδιες τις Ενώσεις, αλλά και τον καθορισμό του ύψους αυτών από την ΕΠΟ.

Καταγγέλλουμε τη συμπεριφορά των μελών του ΔΣ ΕΠΟ και όσων με οποιονδήποτε τρόπο συνέβαλλαν στη λήψη της ανωτέρω απόφασης, η οποία άμεσα αποδεικνύει τις πραγματικές προθέσεις και σκοπούς των Ενώσεων για καθυπόταξη στην κυριολεξία των διαιτητών , αφανισμό των Συνδέσμων Διαιτητών και την επιβολή ενός αυταρχικού ηγεμονισμού στο χώρο της διαιτησίας. Αποδείχθηκε και θα αποδεικνύεται συνεχώς ότι η πρόθεση τους δεν είναι η αναβάθμιση της διαιτησίας μέσα από την εκπαίδευση και την επιμόρφωση , γεγονότα τα οποία δεν τους απασχολούν αλλά η αύξηση παντί τρόπο των οικονομικών τους απολαβών προκειμένου να ασκούν την όποια πολιτική τους .

Αποδεικνύεται ότι δεν αναγνωρίζουν το ρόλο , την προσφορά και την αξιοπρέπεια του διαιτητή αλλά του αποδίδουν την ιδιότητα ενός υποταγμένου υπαλλήλου - υπηκόου τον οποίο προσλαμβάνουν όποτε θέλουν , τον απολύουν όποτε θέλουν και ρυθμίζουν τις αποζημιώσεις του όπως θέλουν . Με λίγα λόγια κάνουν ότι θέλουν αγνοώντας τουςπάντες ακόμα και την Πολιτεία και τους Νόμους της.

Καταγγέλλουμε ως παράνομη και την ανωτέρω απόφαση καθώς και τον κανονισμό διαιτησίας, διότι σύμφωνα με τον ισχύοντα Νόμο 2725/1999, όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει μέχρι και σήμερα, προβλέπεται ότι σε κάθε περιοχή ευθύνης ένωσης μόνο ένας Σύνδεσμος Διαιτητών μπορεί να υπάρχει, ο οποίος και έχει μέλη του μόνο τους διαιτητές. Οι ενώσεις έχουν ως μέλη τους μόνο τα αθλητικά σωματεία και σε καμία περίπτωση φυσικά πρόσωπα. Επίσης προβλέπονται με σαφήνεια οι αρμοδιότητες των ΣΔΠ, των ΕΠΣ, ΟΔΠΕ και ΕΠΟ. Αρμόδια όργανα για τη λήψη αποφάσεων σχετικά με τα ποσοστά που θα δίνουν οι διαιτητές- μέλη στους ΣΔΠ είναι τα ΔΣ των ΣΔΠ, στους οποίους και ανήκουν.

Οποιαδήποτε παρέμβαση άλλου οργάνου στο ζήτημα αυτό αποτελεί νόσφισηεξουσίας, η δε παρακράτηση ποσοστών χωρίς τη συγκατάθεση των ΔΣ των ΣΔΠ αποτελεί και ποινικά κολάσιμη πράξη και δεν βρίσκει έρεισμα σε καμία διάταξη του νόμου αλλά ούτε και σε διάταξη των καταστατικών ΕΠΟ και ΕΠΣ. Η επίκληση ορισμένων, ότι με το διοριστήριο καθίστανται μέλη των ΕΠΣ και ΕΠΟ όσοι το υπέγραψαν ή σε κάθε περίπτωση, αυτό δικαιολογεί και επιτρέπει την είσπραξη ποσοστών, αυτό είναι αβάσιμο, διότι τόσο με το νόμο 2725/1999 όσο και με τα καταστατικά ΕΠΟ και ΕΠΣ δεν επιτρέπεται στις ΕΠΣ και ΕΠΟ να συμμετέχουν ως μέλη οι διαιτητές. Η επίκληση δε ότι υπάρχουν έξοδα για την εκπαίδευση των διαιτητών και με τα ποσοστά αυτά δήθεν θα καλυφθούν αυτά τα έξοδα είναι προκλητική και αποτελεί δικαιολογία για τον άκρατο ηγεμονισμό τους, διότι απαξίωσαν και αρνήθηκαν την ανέξοδη και αμισθί προσφορά των Συνδέσμων Διαιτητών στον τομέα αυτό και διότι τα έξοδα ούτως ή άλλως καλύπτονται από τη σύμβαση διαιτητή με την UEFA.

Καταγγέλλουμε τη στρεβλή ερμηνεία που θέλουν σκόπιμα ορισμένοι να αποδίδουν στο γεγονός του αυτοδιοίκητου της ΕΠΟ. Αυτοδιοίκητο υπάρχει στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων που έχει και αναγνωρίζει ο νόμος στην ΕΠΟ και όχι επί παντός επιστητού, διαφορετικά θα μπορούσε κανείς να επικαλεστεί ότι η ΕΠΟ μπορεί εφόσον το αποφασίσει να κάνει και εξωτερική πολιτική υποκαθιστώντας τα πολιτειακά όργανα λόγω του αυτοδιοίκητου. Επιπλέον όταν όλοι αυτοί επικαλούνται αλαζονικά το αυτοδιοίκητο έχουν υπόψη την κρατική επιχορήγηση που λαμβάνουν από το κράτος, εκεί δεν υπάρχει αυτοδιοίκητο, ή σκοπίμως τοπαραβλέπουν ;

Καταγγέλλουμε τη μέχρι και σήμερα συμπεριφορά της ΕΠΟ απέναντι στην ΟΔΠΕκαι στους ΣΔΠ , διότι εκμεταλλεύτηκαν την διάθεση μας για διάλογο για την εξεύρεση κοινά αποδεκτών λύσεων, θεώρησαν και εξέλαβαν , άστοχα , την εκ μέρους μας διάθεση για διάλογο , σύνεση και αυτοσυγκράτηση, ευκαιρία για επίδειξη άκρατου ηγεμονισμού και απαξίωση της ΟΔΠΕ και των ΣΔΠ. Γνωρίζουμε και δηλώνουμε ότι μετά και τον μέχρι και σήμερα εμπαιγμό μας, την εκμετάλλευση της διάθεσης από μέρους μας διαλόγου και γενικά την απαξίωση του ρόλου , της προσφοράς , της αξιοπρέπειας και της ανεξαρτησίας της διαιτησίας, θα ζητήσουμε την ακύρωση όλων των παράνομων αποφάσεων με προσφυγή στα αρμόδια Δικαστήρια , φορείς και θεσμικά όργανα και θα καταγγείλουμε όσους συνέπραξαν με οποιονδήποτε τρόπο στη λήψη των ανωτέρω αποφάσεων και όσων θα προβούν στην υλοποίησή τους.

Σας γνωρίζουμε ότι η ΟΔΠΕ και οι ΣΔΠ υφίστανται και θα ασκούν τιςαρμοδιότητες που τους αναγνωρίζει ο νόμος και τα καταστατικά τους και θα είναι έτοιμοι να δώσουν τον οποιοδήποτε δίκαιο και νόμιμο αγώνα. Προς τούτο δε καλούμε σε έκτακτη γενική συνέλευση τα μέλη μας -ΣΔΠ, που θα γίνει την 24-10-2009 και ώρα 11.00 στο Πειραιά, σε αίθουσα του ΣΕΦ, με θέμα την ενημέρωση των Συνδέσμων για τις τρέχουσες εξελίξεις και τη λήψη αποφάσεων και δράσεων .

Δηλώνουμε δε στους επίδοξους εισπράκτορες ότι οι διαιτητές δεν υπήρξαν ποτέ ζητιάνοι και ποτέ οι παράγοντες δεν υπήρξαν ποτέ ελεήμονες προς τους διαιτητές και ως εκ τούτου η δήθεν μεγαλοψυχία τους ανάλογα με τη διάθεσή τους και την ευκαιριακή σχέση τους με τους Συνδέσμους για δήθεν κάλυψη εξόδων των Συνδέσμων Διαιτητών είναι περιττή. Απαιτούμε με υπερηφάνεια τα κεκτημένα μας ύστερα από αγώνες αειμνήστων και μη συναδέλφων μας, σε συνδυασμό με τον νομικό καθεστώς που απορρέει από τους νόμους της πολιτείας , τους οποίους όλοι πρέπει να σέβονται και να τηρούν.”