Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

ΔΕΛΤΙO ΤΥΠΟΥ ΟΔΠΕ Ν2

Στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας πραγματοποιήθηκε σήμερα 24/10/2009 και ώρα 11.00 π.μ. Έκτακτη Γενική Συνέλευση Ο.Δ.Π.Ε. στην οποία συμμετείχαν σαράντα (40) Σύνδεσμοι. Απόντες ήταν οι Σ.Δ.Π. Αρκαδίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Ημαθίας, Καστοριάς, Κοζάνης, Λασιθίου, Μεσσηνίας, Πρέβεζας, Φλώρινας, Χανίων και Σάμου. Ο Σύνδεσμος Διαιτητών Ποδοσφαίρου Σάμου απέστειλε επιστολή με την οποία δήλωσε ότι συντάσσεται με την απόφαση που θα λάβει η Γενική Συνέλευση. Μετά την ενημέρωση του Σώματος από το Προεδρείο της Ο.Δ.Π.Ε. επί των θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης ακολούθησε διαλογική συζήτηση και τοποθέτηση όλων των Εκπροσώπων των Συνδέσμων Διαιτητών Ποδοσφαίρου. Τέλος αποφασίστηκαν:

α) η προσφυγή στα αρμόδια δικαστήρια κατά του Κανονισμού Διαιτησίας 2009 της Ε.Π.Ο. για την ακύρωσή του,

β) η προσφυγή στα αρμόδια δικαστήρια κατά της απόφασης του Δ.Σ./Ε.Π.Ο. για την είσπραξη των ποσοστών από τις Ε.Π.Σ. για την ακύρωσή της και την αναστολή εκτέλεσής της και

γ) εξουσιοδοτήθηκε σχετικά το Δ.Σ./Ο.Δ.Π.Ε.


Το Δ.Σ./Ο.Δ.Π.Ε. ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση για το άριστο κλίμα που επικράτησε κατά τη διεξαγωγή της, αλλά και για το βαθμό υπευθυνότητας της στάσης τους. Επίσης, ευχαριστεί τους Εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε. για τη δημοσιογραφική κάλυψη της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης.

Το Δ.Σ./Ο.Δ.Π.Ε. έχοντας υπόψη την κρισιμότητα των ζητημάτων που αντιμετωπίζει η διαιτησία θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για την ευόδωση και επιτυχία των στόχων και θα αποταθεί προς όλους τους Φορείς, θεσμοθετημένα Όργανα και την Πολιτεία.