Σάββατο 23 Μαΐου 2009

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ- ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ Γ.Γ./Σ.Δ.Π.Φ.



ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ
Οθωνος 1, 35100 Λαμία
Τηλέφωνα: 22310 51966 –6932 545493– 6974 934800 -6945 429789
Email: ed.epsf@yahoo.gr
Συνάδελφοι διαιτητές,
Η Επιτροπή Διαιτησίας/ Ε.Π.Σ.Φ. σας εύχεται καλή ποδοσφαιρική χρονιά , γεμάτη υγεία και επιτυχίες στη διεύθυνση των ποδοσφαιρικών αγώνων. Με την ευκαιρία της ενάρξεως της νέας περιόδου 2008-2009, υπενθυμίζουμε τις απολύτως αναγκαίες σας υποχρεώσεις :
 Είναι αναγκαία η παρουσία και η συμμετοχή σας στις ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΕΣ συγκεντρώσεις που γίνονται κάθε Δευτέρα.
 Κάθε Δευτέρα θα φροντίζετε να πηγαίνετε το Φύλλο Αγώνος, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι στην Ε.Π.Σ.Φ. και στην βραδινή συγκέντρωση της Δευτέρας να αποδίδετε τα ποσοστά στο Σύνδεσμο και την Ένωση.
 Μέχρι την ΤΡΙΤΗ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ πρέπει όλοι οι εν ενεργεία διαιτητές να έχουν ενημερώσει την Επιτροπή Διαιτησίας/Ε.Π.Σ.Φ. , αν κωλύονται να αγωνισθούν το Σαββατοκύριακο. Όσοι όμως είναι αξιολογημένοι ως διαιτητές ή βοηθοί στα εθνικά πρωταθλήματα, πρέπει να δηλώνουν κώλυμα οι ίδιοι απευθείας στην ΚΕΔ/ΕΠΟ μέχρι την ΔΕΥΤΕΡΑ το πρωί στις 10.00 (fax: 210 9854804) , αν δεν μπορούν να αγωνισθούν Σαββατοκύριακο.
 Δεν θα δηλώνετε ότι δεν αγωνίζεστε μετά τον ορισμό σας (εκτός σοβαρών υποχρεώσεων και προβλημάτων υγείας).
 Κάθε ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ θα φροντίζετε για την παραλαβή του Φύλλου Αγώνα. Το Φ.Α θα τα παραλαμβάνετε ΜΟΝΟ από τον Σύνδεσμο, (ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ).
 Να φροντίζετε για την έγκαιρη προσέλευσή σας στο γήπεδο(τουλάχιστον μισή ώρα πριν από την έναρξη του αγώνα), και για την έγκαιρη προσέλευσή σας στα ραντεβού μετακίνησης.
 Η εμφάνισή σας, θα είναι ομοιόμορφη στα γήπεδα.
 Να είστε σοβαροί μέσα στα αποδυτήρια επιτρέποντας την είσοδο μόνο σ' αυτούς που επιτρέπεται.
 Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί τόσο στην απόδοσή σας μέσα στο γήπεδο όσο και στη σύνταξη του Φύλλου Αγώνα. Να αναγράφετε ότι ελέγξατε τις ιατρικές καταστάσεις. Όταν δεν υπάρχουν παρατηρήσεις στο Φύλλο Αγώνα να γράφετε <<ΟΥΔΕΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ>>. Να κλείνετε το Φύλλο Αγώνα και να ελέγχετε σχολαστικά αν υπάρχουν όλες οι αναγκαίες υπογραφές. Οι παρατηρήσεις σας να είναι σαφείς και ευανάγνωστες .Να αναφέρετε όλα τα γεγονότα χωρίς να αποκρύπτετε το παραμικρό. Να αναφέρετε αν προσήλθε ή όχι γιατρός και παρατηρητής αγώνα.
 Ποδοσφαιριστής χωρίς δελτίο ή που δεν περιλαμβάνεται στην ιατρική κατάσταση της ομάδας του, δεν επιτρέπεται να αγωνισθεί. Να ελέγχετε την ημερομηνία της ιατρικής θεώρησης (12μηνο). Αν έχει περάσει το 12μηνο από τη θεώρηση της ιατρικής κατάστασης ο αγώνας ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΤΙΣ ΗΛΙΚΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ Ε.Π.Σ.Φ. άρθρο 17 παρ.4
 Να μελετάτε ανελλιπώς τους κανονισμούς και να προπονείστε.
 Να αποφεύγετε τις ιδιαιτέρες σχέσεις με παράγοντες ομάδων.ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΣΑΝΤΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ.