Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ 6 – 35100 ΛΑΜΙΑ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2231034814
FAX: 2231024316
Ε-mail: sdp-fth@otenet.gr
ΛΑΜΙΑ 12-11-2009
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη έκπληξη αλλά κα αγανάκτηση διαβάσαμε την ανακοίνωση που εξέδωσε ο «Λαμιώτης» κ. Ν. Τσιλαλής σε τοπικά ΜΜΕ, σε βάρος του Διαιτητή –μέλους του Συνδέσμου μας και βοηθού Super League κ. Σπύρου Γουργιώτη.
Είναι αυτονόητο , ότι θεωρούμε την συγκεκριμένη ανακοίνωση επιεικώς απαράδεκτη και προσβλητική, όχι μόνο για τον Διαιτητή μέλος μας αλλά και για ολόκληρο τον αθλητικό κόσμο του νομού μας και την καταδικάζουμε.
Όφειλε όμως ο κ. Τσιλαλής να γνωρίζει ότι:
1. Σύμφωνα με το νόμο 2725 του 1999 &5 όπως ισχύει σήμερα ,άρθρο 41ΣΤ’, τέτοιου είδους ανακοινώσεις οι οποίες παροτρύνουν, υποκινούν και ενθαρρύνουν τη βία , αποτελούν ποινικό αδίκημα και οι παραβάτες τιμωρούνται με φυλάκιση τουλάχιστον 6 μηνών.
2. Σύμφωνα με το άρθρο25 και 26 του πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ στο οποίο εμπίπτουν τα άτομα που ασχολούνται με οποιαδήποτε ιδιότητα με το ποδόσφαιρο ,όπως ο κ. Τσιλαλής (μέλος του ΔΣ και υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων-τύπου του ΑΣ ΛΑΜΙΑ) και παραβαίνουν τον κανονισμό με δηλώσεις που δυσφημούν το άθλημα τιμωρούνται με αυστηρές ποινές.
3. Υπάρχουν αρμόδια όργανα στα οποία θα κληθεί ο κ. Γουργιώτης να απολογηθεί για το λάθος του.
Πάνω απ’ όλα όμως όφειλε ο κ. Τσιλαλής να γνωρίζει κάτι πιο βασικό κάτι που δεν εμπίπτει σε κανένα κανονισμό και σε κανένα ποινικό κώδικα.
Όφειλε να γνωρίζει ότι ο κ. Γουργιώτης εκτός από Διαιτητής είναι άνθρωπος , είναι πατέρας, είναι εργαζόμενος ο οποίος δουλεύει τίμια για να ζήσει την οικογένειά του, είναι ένας από εμάς που συγκροτούμε την μικρή κοινωνία της πόλης μας και δεν έχει απολύτως κανένα δικαίωμα ο κ. Τσιλαλής με τέτοιου είδους ανακοινώσεις να τον αναγκάζει να μην μπορεί να κυκλοφορήσει ελεύθερα όπως όλοι μας στην πόλη της Λαμίας.
Λυπούμαστε ειλικρινά!!!

Για το Δ. Σ./Σ.Δ.Π.Φ.
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Ιωάννης Σπυρόπουλος Αθανάσιος Παπακώστας