Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Επιστολή της ΟΔΠΕ προς τους συνδέσμους

Επιστολή προς ολους τους συνδέσμους διαιτητών έστειλε η διοίκηση της ΟΔΠΕ. Όσα συμβαίνουν στο χώρο της διαιτησίας και κυρίως η αναστολή λειτουργίας ορισμένων συνδέσμων οδήγησαν την Ομοσπονδία να στείλει επιστολή. Στην έπιστολή τονίζονται τα παρακάτω:
"Το Δ.Σ. της Ο.Δ.Π.Ε. παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στο χώρο της διαιτησίας και χαιρετίζει κάθε έντιμη και δίκαιη συνδικαλιστική - αγωνιστική ενέργεια από μέρος των Σ.Δ.Π. καθώς και των διαιτητών σχετικά με την υφαρπαγή από την Ε.Π.Ο. και τις Ε.Π.Σ. των αρμοδιοτήτων της Ο.Δ.Π.Ε. και των Σ.Δ.Π. και των ποσοστών των Σ.Δ.Π.
Η προσφυγή στα δικαστήρια και σε κάθε αρμόδιο φορέα μετά και την απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης είναι πλέον προτεραιότητα καθώς επίσης και η ενημέρωση των αρμοδίων οργάνων της πολιτείας.
Πέρα όμως από τον παραπάνω δικαστικό αγώνα, η Ο.Δ.Π.Ε. χαιρετίζει την αντίσταση ορισμένων Σ.Δ.Π., οι οποίοι πρωτοπορούν σε αγωνιστικότητα, αν και είναι περιφερειακοί Σύνδεσμοι και δείχνουν το παράδειγμα σε όλους τους μεγάλους από άποψη μελών Σ.Δ.Π. σχετικά με την έμπρακτη αντίσταση στο σύστημα, την υφαρπαγή στα ποσοστά και γενικά την απαξίωση του ρόλου των Σ.Δ.Π.
Χαιρετίζει την αγωνιστική ευρηματικότητα ορισμένων κορυφαίων στελεχών της διαιτησίας - αντίδραση τσιρότου από κ. Ακρίδα, Βοριά, Ψυχομάνη, Μέγα και πολλών άλλων - στις όποιες προσπάθειες αποδοχής ή εν μέρει αποδοχής τετελεσμένων σχετικά με την υφαρπαγή των αρμοδιοτήτων και των ποσοστών. Χαιρετίζει την καθολική ανταπόκριση των Δ.Σ. των Σ.Δ.Π. στην αποστολή των σχετικών εξουσιοδοτήσεων για την προσφυγή στα δικαστήρια.
Χαιρετίζει τον έντιμο και δίκαιο συνδικαλιστικό αγώνα κάθε Σ.Δ.Π. απέναντι στην Ε.Π.Ο. και Ε.Π.Σ., σήμερα τον αγώνα της ΣΑΜΟΥ, της ΧΙΟΥ και της ΚΕΡΚΥΡΑΣ και αύριο όλων εκείνων των Σ.Δ.Π. που δεν αποδέχονται το σύστημα, την οργάνωσή του και τη λειτουργία του, που δεν αποδέχονται την υφαρπαγή των ποσοστών και επιδιώκουν με έντιμο και νόμιμο αγώνα την αποκατάσταση των πραγμάτων, εκφράζοντας έμπρακτα, δημόσια και με θάρρος, τη διαμαρτυρία και διαφωνία τους στο «σύστημα».
Το Δ.Σ. / Ο.Δ.Π.Ε. είναι αποφασισμένο να στηρίξει με παντί νόμιμο τρόπο, υλικά και ηθικά τον δίκαιο και έντιμο αγώνα των Σ.Δ.Π.
Πρέπει να γίνει σε όλους κατανοητό ότι η παρέμβαση - επέμβαση που έγινε στον κανονισμό διαιτησίας προσέβαλλε όχι μόνο μερικά ασήμαντα πρόσωπα αλλά το θεσμό και το λειτούργημα της διαιτησίας, την υπόσταση της διαιτησίας, κατάργησε την αξιοπρέπεια και ανεξαρτησία του διαιτητή και επέβαλλε και ανέδειξε τον κρυφό ηγεμονισμό των Ε.Π.Σ. και της Ε.Π.Ο. και την πλήρη υποταγή και υπακοή των διαιτητών στους παράγοντες.
Καταγγέλλει τις όποιες παράνομες ενέργειες και προσπάθειες γίνονται ή θα γίνουν, τις φορτικές πιέσεις, απειλές και εκβιασμούς τόσο σε Σ.Δ.Π. όσο και σε στελέχη της διαιτησίας και δηλώνουμε ότι όταν αυτές λάβουν χώρα θα τεθούν άμεσα σε δημοσιότητα και θα κινηθούν όλες οι νόμιμες δικαστικές ενέργειες.
Πιστεύουμε στον έντιμο και δίκαιο αγώνα των Σ.Δ.Π. – μελών μας και δηλώνουμε ότι είμαστε συμπαραστάτες και συναγωνιστές τους".