Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

ΕΚΤΑΚΤΗ Γ.Σ. Ο.Δ.Π.Ε.


ΠΗΓΗ:

Referee Revolution

Συνέλευση με ηχηρές απουσίες στην ΟΔΠΕ

Η γενική συνέλευση της ΟΔΠΕ σίγουρα δεν μας έκανε πιο σοφούς. Επιβεβαίωσε, όμως, το χάσμα που επικρατεί στους κόλπους της διαιτησίας. Διότι γενική συνέλευση με παρόντες τους 36 από τους 53 συνδέσμους, αν μη τι άλλο δεν είναι και ό,τι πιο ευχάριστο. Ιδιαίτερα, μάλιστα, όταν από αυτή τη συνέλευση απουσιάζουν οι τρεις {μεγάλοι}, Αθήνα, Πειραιάς και Θεσσαλονίκη και ακούγεται από βήματος πως η ΕΠΟ έχει… δουλέψει την οργανωμένη διαιτησία και μόνη ελπίδα είναι πλέον τα δικαστήρια. Οι παρόντες σύνδεσμοι ήταν: Αιτ/νία, Αργολίδα, Αρτα, Αν. Αττική, Δ. Αττική, Αχαϊα, Βοιωτία, Γρεβενά, Δράμα, Δωδεκάνησα, Εβρος, Εύβοια, Ζάκυνθος, Ηλεία, Ημαθία, Ηπειρος, Θεσπρωτία, Θεσσαλία, Θράκη, Καβάλα, Καρδίτσα, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Κιλκίς, Κυκλάδες, Λακωνία, Λάρισα, Μεσσηνία, Πέλλα, Ρέθυμνο, Σέρρες, Τρίκαλα, Φθιώτιδα, Φωκίδα, Χαλκιδική και Χίος.

Κατά τ΄ άλλα χρειάστηκαν δύο ώρες συζήτηση για το αν θα μετέχουν στις εργασίες της συνέλευσης η Αρτα, η Θεσσαλία, η Θεσπρωτία, η Ηπειρος και τα Δωδεκάνησα, που δεν είχαν καταθέσει δηλώσεις και ΚΑΔΙΠ και είχαν εκδηλώσει το ενδιαφέρον να το πράξουν είτε άμεσα, είτε τις προσεχείς ημέρες. Μετά από ψηφοφορία αποφασίστηκε και οι πέντε να μετέχουν κανονικά και οι πέντε, κάτι που προκάλεσε τριβές, ενώ τα Δωδεκάνησα και η Θεσσαλία δήλωσαν πως τελικά θα παραμείνουν ως απλοί παρατηρητές.


Συζητήθηκε επίσης και η περίπτωση της Μεσσηνίας, που δεν είχε στείλει ούτε δηλώσεις, ούτε ΚΑΔΙΠ, αλλά ο Γιώργος Τσιμικλής, ο οποίος ήταν υποψήφιος για το ΔΣ, είχε φέρει τη δική του δήλωση και μια εξουσιοδότηση να εκπροσωπήσει τον σύνδεσμο. Και αυτό διότι όπως είπε: {Εμείς έχουμε ένα πρόεδρο στην Ενωση (σ.σ. Σταθόπουλος), που μας τονίζει πως δεν υπάρχει ΟΔΠΕ και ότι αν αναφερθούμε σε οργανωμένη διαιτησία θα μας καθαρίσει όλους. Τα παιδιά φοβούνται, αλλά επειδή είναι με την οργανωμένη διαιτησία θέλουν να ακουστεί η φωνή τους}. Τελικά η συμμετοχή της Μεσσηνίας δεν έγινε δεκτή, εν αντιθέσει με την υποψηφιότητα του Τσιμικλή.


Μετά από ψηφοφορία ο διοικητικός απολογισμός υπερψηφίστηκε με 25 ναι, 5 όχι, 1 παρών και δύο αποχές (Αργολίδα, Φθιώτιδα), ενώ ο οικονομικός με 32 ψήφους και 1 αποχή (Αργολίδα). Η Αργολίδα διαφώνησε με την διαδικασία νομιμοποίησης των πέντε συνδέσμων που δεν είχαν καταθέσει ΚΑΔΙΠ και δηλώσεις και την προσφυγή στα δικαστήρια κατά της ΕΠΟ, ενώ η Φθιώτιδα δια του προέδρου της Γιάννη Σπυρόπουλου τόνισε πως ψηφίζει τον οικονομικό απολογισμό, αλλά αποχωρεί διότι διαφωνεί σε ό,τι φορά τον διοικητικό απολογισμό με την προσφυγή κατά της ΕΠΟ. Να υπενθυμίσουμε πως η εκδίκαση της αγωγής της ΟΔΠΕ κατά της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας έχει προσδιοριστεί για τον Δεκέμβριο.


Κατά τη διάρκεια των τοποθετήσεων επί του οικονομικού και διοικητικού απολογισμού ο πρόεδρος της Καρδίτσας Ηλίας Χατζής, ο οποίος μίλησε για συνδέσμους που έχουν μείνει χωρίς διαιτητές, ζήτησε άμεσα εκλογές μήπως και βγει μια νέα διοίκηση η οποία μπορέσει να διασώσει κάτι, ενώ επεσήμανε: {Ανοίξατε τους ασκούς του Αιόλου και την πόρτα στους παράγοντες του ποδοσφαίρου για να βάλουν χέρι στη διαιτησία όταν ανατρέψατε την διοίκηση του αείμνηστου Αντώνη Βασσάρα καταψηφίζοντας τον οικονομικό απολογισμό}.


Οι τόνοι ανέβηκαν επίσης όταν ο πρόεδρος της Ανατολικής Αττικής Αριστείδης Σπανέας επιτέθηκε στον Κώστα Πριόνα, που εκπροσωπούσε την Εύβοια λέγοντάς του: {Από το 1981 βαρέθηκα να σε βλέπω. Σε όλα τα όργανα ήσουν μέσα, όποιον ήθελες ανεβοκατέβαζες. Σταμάτα ποια να έλθει και κανένας νέος!}.

ΟΙ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ

Το δεύτερο μέρος της συνέλευσης αφορούσε τις συμπληρωματικές αρχαιρεσίες για την εκλογή τριών τακτικών και τεσσάρων αναπληρωματικών μελών προς συμπλήρωση του ΔΣ. Στην ψηφοφορία πήραν μέρος μόλις 25 σύνδεσμοι, η αποχή δηλαδή, ήταν πάνω από το 50%. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα εκλέχτηκαν στο ΔΣ οι Γιώργος Σπανέας 17 ψήφοι, Αλέξανδρος Τοκμακίδης και Γιώργος Τσιμικλής από 13 και έμειναν εκτός οι Βασίλης Ράπτης 12 ψήφοι και Κώστας Ακρίδας 11. Οι αναπληρωματικοί έλαβαν: Κεφαλάς 16 ψήφοι, Κωτσαδάμ 10, Λαζαρίδης και Ρηγούτσος 9.