Σάββατο 13 Ιουνίου 2009

Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΔΠΕ

Η εισήγηση του κ. Μήττα στη 2η διάσκεψη της ΟΔΠΕ

Δημοσιεύθηκε την 12-06-2009 απο diaitisia.gr

ImageΈγινε η κρίσιμη συνδιάσκεψη της ΟΔΠΕ, σήμερα, για το θέμα του Κανονισμού. Με την παρουσία 37 Συνδέσμων, μέσα σε τεταμένο κλίμα, συζητήθηκαν οι κινήσεις της Ομοσπονδίας για την αυριανή Γ.Σ. της ΕΠΟ, για το θέμα του Κανονισμού.

Μετά από 17 ομιλίες παραγόντων και το κλείσιμο του Προέδρου Χρήστου Μήττα, αποφασίστηκε να κάνει παράσταση η Ομοσπονδία στην αυριανή Συνέλευση, μαζί με όσους Προέδρους και μέλη το επιθυμούν. Σκοπός είναι, έστω και την ύστατη στιγμή, να μην περάσει ο Κανονισμός κι η Διαιτησία να διατηρήσει τις αρμοδιότητές της.

Μάλιστα προαναγγέλθηκε ότι αν ψηφιστεί ο Κανονισμός, όπως είναι πολύ πιθανό, η στάση της ΟΔΠΕ θα είναι αντιδραστική, με κινήσεις που θα αποφασιστούν στην Γ.Σ. της ΟΔΠΕ, που θα προγραμματιστεί πολύ σύντομα. Ακούστηκαν διάφορες προτάσεις, ορισμένες πολύ αντιδραστικές και μένει να ψηφιστούν από τους Συνδέσμους.

Οι ομιλίες των προέδρων θα δημοσιευθούν στο Diaitisia.gr για να βγάλετε και εσείς τα δικά σας συμπεράσματα, αλλά μετά την οριστική απόφαση της υπερ- ή κατα- ψήφισης του Κανονισμού Διαιτησίας απο τη ΓΣ της ΕΠΟ

Αξίζει να σημειωθεί οτι οι πρόεδροι των Συνδέσμων παρέλαβαν σήμερα τον προς ψήφιση κανονισμό, επειδή όπως μας ενημέρωσαν μέσα απο την Ομοσπονδία, σήμερα παρελήφθη απο την ΟΔΠΕ. Και πράγματι είδαμε αρκετούς προέδρους να τον διαβάζουν κατα τη διάρκεια της διάσκεψης, προσπαθώντας να διακρίνουν τις διαφορές απο το προσχέδιο που είχε διανεμηθεί μετά την πρώτη διάσκεψη.

Το βιβλίο που μοιράστηκε σήμερα έχει ημερομηνία 4-6-2009 ενώ η αρχική συζήτηση και παρατηρήσεις είχαν γίνει για το προσχέδιο που είχε δοθεί στην ΟΔΠΕ με ημερομηνία 30-5-2009.

Ο πρόεδρος της ΟΔΠΕ κος Χρήστος Μήττας εισηγήθηκε τρείς προτάσεις της διοίκησης κατα την εναρκτήρια ομιλία του

1) τη συγκρότιση επιτροπής που θα κάνει την υσταση προσπάθεια στην Γ.Σ της ΕΠΟ μήπως τελικά η ομοσπονδία περιληφθεί στον κανονισμό και αναλάβει ειδικά την επιμόρφωση των διαιτητών

2) τη σύγκληση εκτακτης γενικής συνέλευσης οπως ορίζει το καταστατικό της ομοσπονδίας και

3) να μην ανασταλεί η λειτουργία της ΟΔΠΕ. Είπε οτι παρά τις όποιες αποφάσεις η Ομοσπονδία θα συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία της, τονίζοντας εξάλλου, οτι την Κυριακή 14 Ιουνίου υπάρχουν οι εξετάσεις της ΟΔΠΕ.

Ας δούμε στο βίντεο την ομιλία και παράλληλα την ανάγνωση των Συνδέσμων που συμμετείχαν στη Διάσκεψη.