Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ


                                               
ΡΩΜΗ – ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ
Ανκόνα – Ρώμη – Βατικανό – Τίβολι – Φλωρεντία
20 – 25 Αυγούστου 2013    6 ημέρες - οδικώς
1η ημέρα : ΛΑΜΙΑ – ΠΑΤΡΑ – EN ΠΛΩ
Συγκέντρωση πρωί επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση  για Πάτρα. Άφιξη, επιβίβαση στο πλοίο τακτοποίηση στις καμπίνες και αναχώρηση για Ανκόνα. Διανυκτέρευση εν πλω
2η ημέρα : ΑΝΚΟΝΑ  – ΤΙΒΟΛΙ - ΡΩΜΗ
Άφιξη στο λιμάνι της Ανκόνας. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την Ρώμη. Πρώτος μας σταθμός το Τίβολι όπου θα επισκεφθούμε την Βίλλα Ντ’ Εστέ. Στην συνέχεια αναχώρηση για την Αιώνια Πόλη την Ρώμη. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

3η ημέρα : ΡΩΜΗ – ΜΟΥΣΕΙΑ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ
Πρωινό και μεταφορά στο ανεξάρτητο κρατίδιο του Βατικανού, που θα ξεναγηθούμε στα μουσεία του, από τα σημαντικότερα του κόσμου. Θα θαυμάσουμε το σύμπλεγμα του Λαοκόωντα, τον Απόλλωνα του Μπελβεντέρε, την αίθουσα των ζώων, του Απόλλωνα, τον διάδρομο των κηροπηγίων, των τοιχοταπήτων, των Γεωγραφικών χαρτών, τα δωμάτια που έχει διακοσμήσει ο μεγάλος ζωγράφος Ραφαήλ με την περίφημη Σχολή των Αθηνών και θα καταλήξουμε στην Καπέλα Σιστίνα με τις μεγαλοφυείς τοιχογραφίες του Μιχαήλ Αγγέλου που θεωρούνται ένα από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα της παγκόσμιας ζωγραφικής όλων των εποχών. Μετά θα περάσουμε στην Βασιλική που Αγίου Πέτρου, την μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου, που θα σας εντυπωσιάσει με τον πλούτο και την επιβλητικότητα της. Μεταξύ των άλλων θα δούμε την Πιετά του Μιχαήλ Άγγελου και το κιβώριο που δεσπόζει πάνω από τον Παπικό Βωμό έργο του Μπερνίνι. Ελεύθερος χρόνος και νωρίς το μεσημέρι ξεκινάμε την περιήγησή μας με το πούλμαν στην…«Αιώνια Πόλη». Θα δούμε το μεγαλοπρεπές Κολοσσαίο, το Καπιτώλιο, την Πιάτσα Βενέτσια και στην συνέχεια θα δούμε το αρχαίο Ρωμαϊκό Πάνθεον της Ρώμης, εξαιρετικής κατασκευής, τη διάσημη Φοντάνα Ντι Τρέβι όπου μπορούμε να ρίξουμε ένα νόμισμα, που κατά την παράδοση θα μας φέρει ξανά στη Ρώμη. Λίγο πιο πέρα βρίσκονται τα διάσημα ισπανικά σκαλιά(Πιάτσα ντι Σπάνια), όπου γίνονται οι περίφημες επιδείξεις μόδας. Θα περάσουμε από τη Βία ντέι Κοντότι, όπου βρίσκονται όλοι οι διάσημοι οίκοι υψηλής ραπτικής. Εκεί βρίσκεται και το πιο διάσημο και παλιό καφέ της πόλης, που δεν είναι άλλο από το καφέ Γκρέκο. Τέλος θα καταλήξουμε στην Πιάτσα ντελ Πόπολο, όπου βρίσκεται ένας από τους δώδεκα αιγυπτιακούς κίονες που υπάρχουν στην πόλη. Λίγα μέτρα πιο πέρα κυλάει το ποτάμι της Ρώμης ο Τίβερης μια εικόνα που σίγουρα θα μας μείνει αξέχαστη. Ελεύθερος χρόνος, δείπνο και διανυκτέρευση .

4η ημέρα: ΡΩΜΗ - ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και
και αναχώρηση  για την πανέμορφη και γραφική Φλωρεντία. Θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό Santa Maria Del Fiore με τον περίφημο τρούλο του  Brunelleschi, το Βαπτιστήριο του San Giovanni, την πανέμορφη piazza della Signoria, ρο Palazzo Vecchio, τα αγάλματα της πλατείας, την εκκλησία Santa Croce με τους τάφους του Μικελάντζελο, του Γαλιλαίου, του Μακιαβέλι, του Λεονάρντο Ντα Βίντσι το Ponte Vecchio και την Piazza della Republica. Επιστροφή το απόγευμα στην Ρώμη. Για το σημερινό τελευταίο μας βράδυ στην Αιώνια Πόλη, μετά το δείπνο, προτείνουμε μία πανοραμική προαιρετική περιήγηση (ROME BY NIGHT) όπου θα απολαύσουμε την φωταγωγημένη πόλη με τους υπέροχους *σωστά μνημεία) δρόμους της.

5η ημέρα : ΡΩΜΗ – ΠΟΜΠΗΪΑ - ΜΠΑΡΙ
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο μας, και αναχώρηση  για το Μπάρι. Η διαδρομή μας θα μας φέρει στον αρχαιολογικό χώρο της Πομπηίας όπου αρχίζει η ξενάγησή μας  στην αρχαία πόλη, που βρίσκεται στα νότια της Νάπολης. Η Πομπηία πόλη είναι γνωστή γιατί έχει καταστεί μία από τις τρεις αρχαίες πόλεις της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, η οποία καταστράφηκε από την έκρηξη του Βεζούβιου ηφαιστείου. Στην συνέχεια αναχωρούμε για το Μπάρι, άφιξη, επιβίβαση στο πλοίο και τακτοποίηση στις καμπίνες μας. Απόπλους και διανυκτέρευση εν πλω.
6η ημέρα : ΠΑΤΡΑ – ΛΑΜΙΑ
Άφιξη στις στο λιμάνι της Πάτρας, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για Λαμία.
ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΠΛΟΙΩΝ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
ΔΙΑΔΡΟΜΗ
ΠΛΟΙΟ
ΩΡΑ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ
ΩΡΑ
ΑΦΙΞΗΣ
20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΠΑΤΡΑ – ΑΝΚΟΝΑ
SUPERFAST XII
14.30
10.30
21/08/13
24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΜΠΑΡΙ – ΠΑΤΡΑ
SUPERFAST I
20.00
12.30
25/08/13

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
Ακτοπλοϊκά εισιτήρια και διαμονή σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες τύπου ΑΒ4 για τις διαδρομές Πάτρα-Ανκόνα & Μπάρι-Πάτρα ● Πολυτελές κλιματιζόμενο με δελτίο καταλληλότητας Κ.Τ.Ε.Ο πούλμαν με ειδική άδεια εκδρομών εξωτερικού από το υπουργείο Μεταφορών και με τεχνολογία EURO 4 ● Τρεις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* ● Ημιδιατροφή στην Ιταλία (τρία προγεύματα και τρία δείπνα) ● Ξενάγηση στην Ρώμη ● Ξενάγηση στα Μουσεία Βατικανού & στον Άγιο Πέτρο ● Εκδρομή στο Τίβολι ● Εκδρομή στην Φλωρεντία ● Ξενάγηση στο Αρχαιολογικό χώρο της Πομπηίας ● Έμπειρος αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας ● Τοπικοί Ελληνόφωνες ξεναγοί ● Ασφάλεια αστικής ευθύνης ● Φ.Π.Α

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
Είσοδοι σε μουσεία, αξιοθέατα & αρχ. Χώρους ● Δημοτικός φόρος πόλης (ο οποίος έχει καθιερωθεί από 01/01/2011) και είναι 4 € ημερησίως κατ’ άτομο πληρωτέος κατά την άφιξη στην ρεσεψιόν του ξενοδοχείου. ● Ό,τι δήποτε αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό και δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα της εκδρομής.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ: http://www.cardinalhotelrome.com/