Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΒΑΣΣΑΡΑ


Ένας χρόνος χωρίς τον Αντώνη Βασσάρα

Δημοσιεύθηκε στο diaitisia.gr

Την Κυριακή συμπληρώνεται ένας χρόνος απο την απώλεια του σπουδαίου διαιτητή και ανθρώπου Αντώνη Βασσάρα. Εμείς στο Diaitisia.gr τιμώντας τη μνήμη του βρήκαμε αρχειακό υλικό, όπου αναλύει ο ίδιος σε συνέντευξή του κάποια πράγματα για τη διαιτητική του καριέρα, σε τεύχος του παλαιού περιοδικού της ΟΔΠΕ " Ο Έλληνας Διαιτητής".
Η συνέντευξη δόθηκε το έτος 1991 και δημοσιεύθηκε στο τεύχος Μαρτίου - Απριλίου 1991, δηλαδή στο δεύτερο τέυχος του περιοδικού κατα τον πρώτο χρόνο κυκλοφορίας του.
Ας δούμε τι είχε πεί τότε ο Αντώνης Βασσάρας
Γεννήθηκα το 1938 στην Θεσσαλονίκη. 13 ετών έπαιζα ποδόσφαιρο επίσημα στο Θρίαμβο Ακροπόλεως και από τα 15 έως 28 στην ομάδα των Σιδ/κών "Θερμαϊκός" στην Β' Εθνική και Α' Εθνική κατηγορία.
Σε όλη μου την ποδοσφαιρική καριέρα δεν τιμωρήθηκα ποτέ από διαιτητή.
Το 1965 παίρνω το δίπλωμα του Διαιτητή Γ' κατηγορίας και το 1967 αρχίζω την καριέρα μου σαν επίσημος διαιτητής. Το 1968 Β' κατηγορίας, 10 1970 Α' κατηγορίας. Το 1972 Β' Εθνικής. Την ίδια χρονιά λόγω καλής απόδοσης παίζω σε αγώνες Α' Εθνικής με τον Πρώτο Αγώνα ΦΩΣΤΗΡ-ΕΘΝΙΚΟΣ.
Από το 1972 έως το 1987 στα 15 συνεχή χρόνια παίζω στην Α' Εθνική γύρω στα 150 παιχνίδια. Πήρα μέρος σε 5 τελικούς 2 σαν Διαιτητής και 3 σαν επόπτης. Έπαιξα πάνω από 1000 αγώνες τοπικών πρωταθλημάτων.
Το 1978 προτείνομαι για διεθνής όπου μέχρι το 1987 παίζω σε πολλές ευρωπαϊκές και ασιατικές χώρες με το σήμα της FIFA που απόκτησα το 1980 δηλ. 10 συνεχή χρόνια.
Image
Συνολικά έπαιξα 49 αγώνες με εθνικές ομάδες όπως Ρωσία - Δανία -Αγγλία - Αίγυπτο - Νορβηγία - Βουλγαρία - Ρουμανία - Γιουγκοσλαβία -Λουξεμβούργο - Ιταλία - Πολωνία -Τεχοσλοβακία - Κουβέιτ - Αλγερία -Τυνησία - Σουδάν - Εμιράτα - Μπαχρέϊν - Σαουδική Αραβία κλπ. όπως και πάρα πολλές ομάδες για όλα τα πρω-αθλήματα της OYEFA.
Πήρα μέρος σε διεθνείς διοργανώσεις όπως στους Μεσογειακούς στο Σπλίτ - Γιουγκοσλαβίας, Τελικούς νέων στην Τεχεράνη, Τελικούς Ελπίδων , Τελικούς Σιαμ Κουβέιτ.
Αποχώρησα οικειοθελώς στο παιχνίδι ΠΑΟ-ΑΕΚ όπου πριν τον αγώνα τιμήθηkα από την ΟΔΠΕ - ΣΕΔ - ΕΠΟ - ΕΠΣΜ - ΠΑΟ - ΑΕΚ και από πολλές ομάδες -φίλους- και κυρίως Διαιτητές.
Σήμερα έχω την τιμή να είμαι πρόεδρος των Διαιτητών του Συνδέσμου Θεσσαλονίκης και προσφέρω τις υπηρεσίες μου σαν παρατηρητής στο εθνικό και τοπικό πρωτάθλημα.
Πιστεύω ότι το έργο μου θα συνεχίσει επάξια ο γιος μου Κύρος που από το 1984 είναι κι αυτός Διαιτητής
Αιωνία σου η μνήμη Αντώνη Βασσάρα