Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

38η αγωνιστική

Πρωτάθλημα Α1- ερασιτεχνικής κατηγορίας
38η αγωνιστική Σάββατο 29-05-2010 ώρα : 17.00


Αγώνας: Γλύφα-Νίκη Μακρακώμης
Διαιτητής: Μουτσώκος Β
Βοηθοί: Τσαλίκης- Κουντουριώτης

Αγώνας: Κομποτάδες- Φραντζή
Διαιτητής: Μπλούνας Ι
Βοηθοί: Κυριαζής- Κούντζος

Αγώνας: Έφηβοι- Δομοκός
Διαιτητής: Ξηρομερίτης Κ
Βοηθοί: Γκαλιμάνης- Βλάχος

Αγώνας: Ελατειακός- Λάρυμνα
Διαιτητής: Κόντος Μ
Βοηθοί: Καραγεώργος- Ζιώγας

Αγώνας: Λιβανάτες- Αγ. Κωνσταντίνος
Διαιτητής: Κυριακόπουλος Γ
Βοηθοί: Ζαϊμης- Κεκετσίδης

Αγώνας: Μαρτίνο-Κηφισός
Διαιτητής: Δουδούμης Α
Βοηθοί: Αποστόλου - Δόσκορης

Αγώνας: Στυλίδα-Μαλεσίνα
Διαιτητής: Γιαννόπουλος Χ
Βοηθοί: Πατάγιας- Βελέντζας

Αγώνας: Αρχάνι- Δαμάστα
Διαιτητής: Λιτοσελίτης Δ
Βοηθοί: Κατσόγιαννος- Κιούσης

Αγώνας: Αταλάντη- Ροδίτσα
Διαιτητής: Τζοβάρας Γ
Βοηθοί: Ζαφείρης- Κουτσόβουλος

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Ε.Δ./Ε.Π.Σ. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ 6 – 35100 ΛΑΜΙΑ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2231034814
FAX: 2231024316
Ε-mail: sdp-fth@otenet.gr

ΛΑΜΙΑ 26-05-2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ & η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ/Ε.Π.Σ.Φ. εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια, στην οικογένεια του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή και προπονητή Αλέκου Παπαγεωργίου.

Για το Δ. Σ./Σ.Δ.Π.Φ.
& την Ε.Δ./Ε.Π.Σ.Φ.

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας
Ιωάννης Σπυρόπουλος Αθανάσιος Παπακώστας

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ 2010

ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΟΡΙΣΤΙΚΆ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ15ΝΘΗΜΕΡΟ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ

ΠΗΓΗ: diaititis.gr

Πάντως το συμβούλιο της ΕΠΟ επιβεβαίωσε ότι το σεμινάριο διαιτησίας θα γινει το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου στην Χαλκιδική,αφου πρώτα υπάρξει και η ανάλογη οικονομική προσφορά αφου στο ξενοδοχειακό συγκρότημα θα βρεθούν πάνω από 300 ατομα και πρέπει να είναι γνωστές οι οικονομικές υποχρεώσεις

Από τις αρχές του αλλου μήνα θα αρχίσει να ετοιμάζεται το προγραμμα του σεμιναρίου αλλα και το πλάνο των εξετάσεων αφου οι διαδικασίες θα γινουν κανονικά .Η ΕΠΟ θα συνεδριάσει εκ νεου στο τέλος του Ιουνίου και μέχρι τοτε οι διαδικασίες θα κινηθούν από την επιτροπή ανάπτυξης.

Τρίτη 25 Μαΐου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΔΠΕ -ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΓΙΑ Α-Β-Γ ΕΘΝΙΚΗ

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ Ο.Δ.Π.Ε.


Το Διοικητικό Συμβούλιο κατά τη Συνεδρίασή του Νο 35 / 19.5.2010 έκανε δεκτή την εισήγηση της Ανώτατης Τεχνικής Επιτροπής Διαιτησίας (Πρακτικό Νο 26 / 19.5.2010) για διενέργεια προαγωγικών εξετάσεων Διαιτητών για προαγωγή τους σε Γ’, Β΄ και Α’ Εθνική, με τις παρακάτω προϋποθέσεις (Ε.Κ.Δ., Άρθρο 8, παρ. 7):

1. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν την ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010.

Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά θα πρέπει να έχουν κατατεθεί στην Α.Τ.Ε.Δ. / Ο.Δ.Π.Ε., ελεγμένα και υπογεγραμμένα από τους Συνδέσμους τους, ΜΕΧΡΙ την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010.

2. ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Όλοι οι υποψήφιοι οφείλουν να υποβάλουν:



- Αίτηση (Υπόμνημα Α)

- Κατάσταση αγώνων σαν Διαιτητής (Υπόμνημα Β1)

- Κατάσταση αγώνων σαν Βοηθός Διαιτητής (Υπόμνημα Β2)

- Υπεύθυνη Δήλωση Ν. 1599 / 1986 (Υπόμνημα Γ)



ενώ ΜΟΝΟ οι Υποψήφιοι για Γ’ και Β’ Εθνική θα υποβάλουν επιπλέον Τίτλο Σπουδών πρωτότυπο ή νόμιμα επικυρωμένο φωτοαντίγραφο. Σε ανάγκη βεβαίωσης ισοτιμίας, απαιτείται έγγραφο της αρμόδιας Δημόσιας Αρχής.



3. ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ



Σύμφωνα με τα Άρθρα 19, 20 και 21 του ισχύοντος Εσωτερικού Κανονισμού Διαιτησίας, οι προϋποθέσεις συμμετοχής ανά κατηγορία είναι οι ακόλουθες:



3.1. Υποψήφιοι για Γ’ Εθνική



- να έχουν προσφέρει τις υπηρεσίες τους ως Διαιτητές Α’ Κατηγορίας Συνδέσμου για μία (1) πλήρη ποδοσφαιρική περίοδο και έχουν διευθύνει αγώνες της κατηγορίας αυτής, ανεξάρτητα από τον αριθμό των αγώνων, στους οποίους έχουν αγωνιστεί



- να έχουν συγκεντρώσει βαθμό τουλάχιστον επτά και μισό (7,5) κατά μέσο όρο, που υπολογίζεται από τη βαθμολογία τους στο τέλος κάθε περιόδου από την Τ.Ε.Δ. και την Α.Τ.Ε.Δ.


Βάση επιτυχίας των γραπτών εξετάσεων: επτά και μισό (7,5).



3.2. Υποψήφιοι για Β’ Εθνική




- να έχουν προσφέρει τις υπηρεσίες τους σαν Διαιτητές Α’ Κατηγορίας Συνδέσμου για δύο (2) πλήρεις ποδοσφαιρικές περιόδους



- να έχουν αγωνισθεί ως Διαιτητές Α’ Κατηγορίας Συνδέσμου σε είκοσι (20) το λιγότερο αγώνες Β’ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας και άνω ως Διαιτητές και σε είκοσι (20) το λιγότερο αγώνες οποιασδήποτε Κατηγορίας ως Βοηθοί Διαιτητές τα τρία (3) τελευταία χρόνια.



Βάση επιτυχίας των γραπτών εξετάσεων: επτά και μισό (7,5).



3.3. Υποψήφιοι για Α’ Εθνική



- να έχουν προσφέρει τις υπηρεσίες τους σαν Διαιτητές Β’ Εθνικής για μία (1) πλήρη ποδοσφαιρική περίοδο

- να έχουν αγωνισθεί σαν Διαιτητές Β’ Εθνικής σε δέκα πέντε (15) το λιγότερο αγώνες Α’ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας και άνω ως Διαιτητές, από τους οποίους οι πέντε (5) το λιγότερο να είναι αγώνες Εθνικών Πρωταθλημάτων ή Κυπέλλου Ελλάδος τα δύο (2) τελευταία χρόνια. Για τους βοηθούς διαιτητές Β’ Εθνικής να έχουν τριάντα (30) τουλάχιστον αγώνες ως βοηθοί διαιτητές οποιαδήποτε κατηγορίας (πρωταθλήματος ή κυπέλλου) τα δύο (2) τελευταία χρόνια.


Βάση επιτυχίας των γραπτών εξετάσεων: οκτώ (8,00).



4. ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ


- Διάρκεια εξετάσεων: τρεις (3) ώρες
- Θα φέρουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα και στυλό
- Οι υποψήφιοι θα καταβάλουν επιτόπου παράβολο εξετάσεων τριάντα ευρώ , (30,00€) για Α’ Εθνική, είκοσι ευρώ (20,00€) για Β’ Εθνική και είκοσι ευρώ (20,00€) για Γ’ Εθνική. Οι αποδείξεις και τα Διπλώματα θα παραληφθούν
μέσω των Συνδέσμων τους.

5. Οι Εξεταστικές Επιτροπές, ο τόπος, ο χώρος και η ώρα διεξαγωγής των εξετάσεων θα ανακοινωθούν έγκαιρα.






29/04/2009



Σύμφωνα με τον Εσωτερικό Κανονισμό Διαιτησίας (Άρθρο 31, παρ. 1), οι γραπτές εξετάσεις Διαιτητών για προαγωγή τους σε Β’ και Α’ Κατηγορία Συνδέσμου διεξάγονται από 15ης Μαϊου μέχρι και 25ης Ιουνίου κάθε έτους. Εξετάσεις προαγωγικές, που διεξάγονται σε άλλες ημερομηνίες εκτός των προβλεπόμενων, προκαλούν ακυρότητά τους. Υπενθυμίζουμε τις βασικότερες διατάξεις που διέπουν τις εξετάσεις αυτές.



1. Οι εξετάσεις προκηρύσσονται από την Τεχνική Επιτροπή Διαιτησίας του Συνδέσμου τουλάχιστον ένα μήνα πριν από την ακριβή ημερομηνία, ώρα και τόπο διεξαγωγής τους. (Άρθρο 31, παρ. 4)

2. Οι Εξεταστικές Επιτροπές είναι τριμελείς και ο ένας τουλάχιστον πρέπει να είναι Καθηγητής Διαιτησίας. (Άρθρο 31, παρ. 8)

3. Προϋποθέσεις συμμετοχής στις Εξετάσεις:

α) προαγωγή σε Β΄ Κατηγορία Συνδέσμου (Άρθρο 17):

- έχουν προσφέρει τις υπηρεσίες τους ως Διαιτητές Γ’ Κατηγορίας Συνδέσμου για μια (1) πλήρη ποδοσφαιρική περίοδο

- έχουν αγωνισθεί ως Διαιτητές Γ’ κατηγορίας σε πέντε (5) αγώνες το λιγότερο ως Διαιτητές και σε δεκαπέντε (15) αγώνες το λιγότερο ως Βοηθοί Διαιτητές, σε αγώνες πρωταθλήματος ή Κυπέλλου οποιασδήποτε κατηγορίας

- έχουν συγκεντρώσει βαθμό τουλάχιστον 6.50 κατά μέσο όρο, που υπολογίζεται από τη βαθμολογία τους στο τέλος κάθε περιόδου από την Τ.Ε.Δ.

- έχουν υποβάλει αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και έχουν επιτύχει στις γραπτές εξετάσεις που θα δώσουν βαθμολογία τουλάχιστον 6,50.

β) προαγωγή σε Α’ Κατηγορία Συνδέσμου (Άρθρο 18):

- έχουν προσφέρει τις υπηρεσίες τους ως Διαιτητές Β’ Κατηγορίας Συνδέσμου για μία (1) πλήρη ποδοσφαιρική περίοδο

- έχουν αγωνισθεί ως Διαιτητές Β’ Κατηγορίας Συνδέσμου σε οκτώ (8)αγώνες το λιγότερο ως Διαιτητές και σε οκτώ (8) αγώνες το λιγότερο σαν Βοηθοί Διαιτητές, σε αγώνες οποιασδήποτε Κατηγορίας τα δύο (2) τελευταία χρόνια

- έχουν συγκεντρώσει βαθμό τουλάχιστον επτά (7,00) κατά μέσο όρο, που υπολογίζεται από τη βαθμολογία τους στο τέλος κάθε περιόδου από την Τ.Ε.Δ.

- έχουν υποβάλει αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και έχουν επιτύχει στις γραπτές εξετάσεις, που θα δώσουν, βαθμολογία τουλάχιστον επτά (7,00).

4. Τα ερωτηματολόγια των γραπτών εξετάσεων συντάσσονται από τα Μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής (Άρθρο 31, παρ. 7, 9). Περιέχουν τριάντα (30) έως σαράντα (40) ερωτήσεις σε θέματα Κανονισμού Παιδιάς, Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου, Εσωτερικού Κανονισμού Διαιτησίας (Ο.Δ.Π.Ε.), Κανονισμού Διαιτησίας Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Ε.Δ. / Ε.Π.Ο.), διατάξεων Καταστατικών Ο.Δ.Π.Ε. και Συνδέσμου, Ιστορίας Ποδοσφαίρου κ.τ.λ. Οι ερωτήσεις είναι ευκρινείς και αντιπροσωπευτικές της διδακτέας ύλης. Εξασφαλίζεται υποχρεωτικά το απόρρητο των γραπτών.

5. Μετά από πρόταση της Τ.Ε.Δ., ο Σύνδεσμος ζητεί έγκαιρα από την Α.Τ.Ε.Δ. / Ο.Δ.Π.Ε. τον ορισμό Εκπροσώπου της στις εξετάσεις, κατά προτίμηση Καθηγητή Διαιτησίας όμορου Συνδέσμου, με αμοιβαιότητα. (Άρθρο 8, παρ. 6)

6. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων εκδίδονται από τις Εξεταστικές Επιτροπές μέσα σε δέκα πέντε (15) το πολύ ημέρες από αυτές, συντασσόμενου Πρακτικού. (Ε.Κ.Δ., Άρθρο 31, παρ. 9). Η Τ.Ε.Δ. μέσα σε δέκα (10) το πολύ ημέρες στη συνέχεια προβαίνει στην προαγωγή των επιτυχόντων, συντάσσοντας αντίστοιχο Πρακτικό, που εγκρίνεται με τη σειρά του από το Δ.Σ. του Συνδέσμου, κοινοποιούμενο στην Ο.Δ.Π.Ε. και στους ενδιαφερόμενους. (Άρθρο 31, παρ. 10)

7. Τυχόν αποτυχόντες και εφόσον το επιθυμούν δύνανται να ζητήσουν από το Δ.Σ. του Συνδέσμου αναθεώρηση των γραπτών τους μέσα σε δέκα (10) ημέρες από την κοινοποίηση της απόφασης, καταβάλλοντας παράβολο είκοσι (20,00) ευρώ. Η απόφαση, μέσω Ειδικής Αναθεωρητικής Επιτροπής, που ορίζει το Δ.Σ., ανακοινώνεται μέσα σε δέκα πέντε (15) μέρες στον προσφεύγοντα. (Άρθρο 31, παρ. 14, 15)

Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΔΠΕ -ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ

ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

Σύμφωνα με τον Εσωτερικό Κανονισμό Διαιτησίας (Άρθρο 31, παρ. 1), οι γραπτές εξετάσεις Διαιτητών για προαγωγή τους σε Β’ και Α’ Κατηγορία Συνδέσμου διεξάγονται από 15ης Μαϊου μέχρι και 25ης Ιουνίου κάθε έτους. Εξετάσεις προαγωγικές, που διεξάγονται σε άλλες ημερομηνίες εκτός των προβλεπόμενων, προκαλούν ακυρότητά τους. Υπενθυμίζουμε τις βασικότερες διατάξεις που διέπουν τις εξετάσεις αυτές.

Προϋποθέσεις συμμετοχής στις Εξετάσεις:

α) προαγωγή σε Β΄ Κατηγορία Συνδέσμου (Άρθρο 17):

- έχουν προσφέρει τις υπηρεσίες τους ως Διαιτητές Γ’ Κατηγορίας Συνδέσμου για μια (1) πλήρη ποδοσφαιρική περίοδο

- έχουν αγωνισθεί ως Διαιτητές Γ’ κατηγορίας σε πέντε (5) αγώνες το λιγότερο ως Διαιτητές και σε δεκαπέντε (15) αγώνες το λιγότερο ως Βοηθοί Διαιτητές, σε αγώνες πρωταθλήματος ή Κυπέλλου οποιασδήποτε κατηγορίας

- έχουν συγκεντρώσει βαθμό τουλάχιστον 6.50 κατά μέσο όρο, που υπολογίζεται από τη βαθμολογία τους στο τέλος κάθε περιόδου από την Τ.Ε.Δ.

- έχουν υποβάλει αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και έχουν επιτύχει στις γραπτές εξετάσεις που θα δώσουν βαθμολογία τουλάχιστον 6,50.



β) προαγωγή σε Α’ Κατηγορία Συνδέσμου (Άρθρο 18):

- έχουν προσφέρει τις υπηρεσίες τους ως Διαιτητές Β’ Κατηγορίας Συνδέσμου για μία (1) πλήρη ποδοσφαιρική περίοδο

- έχουν αγωνισθεί ως Διαιτητές Β’ Κατηγορίας Συνδέσμου σε οκτώ (8) αγώνες το λιγότερο ως Διαιτητές και σε οκτώ (8) αγώνες το λιγότερο σαν Βοηθοί Διαιτητές, σε αγώνες οποιασδήποτε Κατηγορίας τα δύο (2) τελευταία χρόνια

- έχουν συγκεντρώσει βαθμό τουλάχιστον επτά (7,00) κατά μέσο όρο, που υπολογίζεται από τη βαθμολογία τους στο τέλος κάθε περιόδου από την Τ.Ε.Δ.

- έχουν υποβάλει αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και έχουν επιτύχει στις γραπτές εξετάσεις, που θα δώσουν, βαθμολογία τουλάχιστον επτά (7,00).


Τα ερωτηματολόγια των γραπτών εξετάσεων συντάσσονται από τα Μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής (Άρθρο 31, παρ. 7, 9). Περιέχουν τριάντα (30) έως σαράντα (40) ερωτήσεις σε θέματα Κανονισμού Παιδιάς, Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου, Εσωτερικού Κανονισμού Διαιτησίας (Ο.Δ.Π.Ε.), Κανονισμού Διαιτησίας Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Ε.Δ. / Ε.Π.Ο.), διατάξεων Καταστατικών Ο.Δ.Π.Ε. και Συνδέσμου, Ιστορίας Ποδοσφαίρου κ.τ.λ.

Οι εξετάσεις στην Φθιώτιδα θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 14 η 21 Ιουνίου 2010.

Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

37η αγωνιστική Σάββατο 22-05-2010


Πρωτάθλημα  Α1- ερασιτεχνικής κατηγορίας
                                                    37η   αγωνιστική   Σάββατο 22-05-2010  - 17.00
Αγώνας:                  Σταυρός - Γλύφα       
Διαιτητής:                      Μπλούνας
Βοηθοί:           Αποστόλου-Δουδούμης       
 Αγώνας:                 Νίκη Μακρακώμης-Έφηβοι ΑΣ Λαμία
Διαιτητής:                  Λιτοσελίτης
Βοηθοί:              Παπασταθόπουλος - Κουτσόβουλος
 Αγώνας:                 Φραντζή-Ελατειακός
Διαιτητής:                    Μουτσώκος
Βοηθοί:          Παραστατίδης- Κανδηλάρης   
 Αγώνας:                Αχιλλέας Δομοκού- Δάφνη Λιβανατών
Διαιτητής:                    ΑΝΑΒΟΛΗ
    
 Αγώνας:              Λάρυμνα- Μαρτίνο
Διαιτητής:                Κόντος   
Βοηθοί:          Καραγεώργος - Δόσκορης
 Αγώνας:              Αγ. Κωνσταντίνος- Στυλίδα
Διαιτητής:                 Ξηρομερίτης
Βοηθοί:           Κατσόγιαννος- Κιούσης
 Αγώνας:             Κηφισός-Αρχάνι
Διαιτητής:                 Σταμάτης
Βοηθοί:              Αυγέρης- Ζιώγας 
 Αγώνας:             Μαλεσίνα-Αταλάντη
Διαιτητής:                 Κυριακόπουλος 
Βοηθοί:           Τσατσάνης- Κυριαζής
 Αγώνας:                Δαμάστα-Ροδίτσα
Διαιτητής:                  Ξαρχάς
Βοηθοί:       Αναγνώστου - Χατζηθεοδώρου

Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Τελικός παιδικού πρωταθλήματος

Τελικός παιδικού πρωταθλήματος

Τετάρτη 19-05-2010 ώρα : 19.30

Αγώνας: Αίαντας Λαμίας-Ελπίδες Λαμίας

Διαιτητής: Χάρης Ντζάθας

Βοηθοί: Μαστρογιάννης- Ξαρχάς

4ος Διαιτητής Μουτσώκος


 Στον αγώνα θα τιμηθεί ο Διαιτητής κ. Χαρίλαος Ντζάθας ο οποίος αποχωρεί από την ενεργό δράση.

Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Η ΟΔΠΕ ΑΝΑΜΕΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟ.


ΠΗΓΗ: diaititis.gr
Μεσα σ ολους και η  ομοσπονδία διαιτησίας είναι στο περίμενε .Εχει στείλει επιστολή ότι επαψαν οι αγωγές με την ανάκληση τους και αναμένει από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία ότι αυτό θα εκτιμηθεί
 
Ο πρόεδρος της ΟΔΠΕ Χ.Μοιραδωράκης εχει συνεχείς επαφές αναμένοντας ότι ο Πιλάβιος τωρα θα εκτιμήσει τη καλή συμπεριφορά των ιθυνόντων της οργανωμένης διαιτησίας να βρεθεί η χρυση τομή ,ώστε να λειτουργούν οι σύνδεσμοι,να υπάρχει συμμετοχή στις εκδηλώσεις της διαιτησίας και δεν τίθεται θέμα για τα ποσοστά αφου οι περισσότεροι σύνδεσμοι ταχουν βρεί με τις ενώσεις και δεν εχουν πρόβλημα,αν παίρνει καποιο ποσό η ενωση,όταν αυτό διοχετεύεται πάλι στην διαιτησίας
 
Γενικά στην ομοσπονδία διαιτησίας το κλίμα είναι καλό και η αναμονή πιστεύουν ότι θα αποδώσει μια ο δρόμος με τα δικαστήρια ηταν τραχύς και διχαστικός ,αφου ποδόσφαιρο και διαιτησία πρέπει να συμπλεύσουν
 
Η ΟΔΠΕ θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τετάρτη και θα ασχοληθεί και με το θέμα που εχει δημιουργηθεί με τον σύνδεσμο Δράμας για τα 2.500 ευρώ που αφορούσαν το ΚΑΔΙΠ που ποτέ δεν αποδόθηκαν αφου επρεπε να ειχαν σταλεί από πέρση το Ιούνιο.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΑΠΟΚΤΑ ΤΗΜ ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΛΟΓΟ



ΠΗΓΗ: diaititis.gr

  
Με βάση τα οσα είναι γνωστα η διαιτησία θα αποκτήσει τήμ μάνατζερ αυτόν που θα εχει τον πρωτο λόγο,αφου από τα χέρια του με βάση την σύμβαση πρέπει να περνούν τα πάντα Αυτό σημαίνει πως δεν θα υπάρχει διαρχία αφου η επιτροπή διαιτησίας θα υφίσταται μεν αλλα με οσα ζητάει η ΟΥΕΦΑ,ενας θα είναι ο επικεφαλής για να ζητούνται και ευθύνες.
 
Ο Νόμπς που βρέθηκε πρόσφατα στην Αθήνα μετέφερε τις θέσεις της αρμόδιας επιτροπής για τις συμβάσεις στους αξιωματούχους της ΕΠΟ, που θέλει τον τημ μάνατζερ να εχει συμμετοχή στις επιλογές των διαιτητών,στις αξιολογήσεις ακομη και στους ορισμούς Φυσικά δεν μιλάμε για την εκπαίδευση αφου απ αυτόν γίνεται η πλήρης εφαρμογή της σύμβασης με βάση τα προγράμματα της Ευρωπαικής ομοσπονδίας
 
Η ΕΠΟ σ αυτή την ουσιαστική μεταβολή δεν εχει τοποθετηθεί για τον απλούστατο λόγο ότι δεν μπορεί να αλλάξει κάτι αφου η συμβαση είναι ξεκάθαρη και δεν επιδέχεται αλχημείες που να αλλοιώνουν την μορφή και τις διατάξεις της Ετσι ο Πιλάβιος κοιτάει πως θα προσαρμώσει την ολη κατάσταση,που να μην υποβαθμίζεται η επιτροπή διαιτησίας Όμως ετσι δεν πρόκειται να κανει δουλειά,αφου δεν μπορεί να είναι μπροστα ενας και να ακούει αυτος τα σχολιανά για πράγματα που θα κάνουν τα μέλη της επιτροπής ,αφου πλεον ο τήμ μάνατζερ θα είναι παρόν σ όλα τα ζητήματα της διαιτησίας.
 
ΣΦΙΓΓΑ Ο ΒΑΣΣΑΡΑΣ
 
Μπροστα στο νέο σκηνικό που δημιουργείται ,όλα δείχνουν ότι αυτος που θα αναβαθμιστεί και θα γίνει ο Νο 1 είναι ο Κύρος Βασσάρας Αυτός συγκεντρώνει τα προσόντα αλλα εχει και την επιρροή στην ΟΥΕΦΑ ,οπου μετέχει ως μέλος της επιτροπής διαιτησίας Αλλωστε μ αυτή την ιδιότητα βρίσκεται από χθες στο Λιχνεστάιν οπου ξεκινούν οι αγώνες του Πανευρωπαικού παίδων
 
Ολες τις μέρες που βρίσκονταν στην Αθήνα ο διευθυντής ανάπτυξης δεν ειπε λέξη σε κανένα Ηταν σφίγγα καθώς δεν γνώριζε πως θα κυλήσουν τα πράγματα αλλα ουτε και συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΕΠΟ,αφου δεν πιέζει  τις καταστάσεις Η Δευτέρα είναι κοντα και εκεί θα φανεί τι θα συμβεί .Αυτος εχει τακτοποιήσει τα προγράμματα εκπαίδευσης και του σεμιναρίου που θα γινει το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου.

Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

36η αγωνιστική A1

Πρωτάθλημα Α1- ερασιτεχνικής κατηγορίας

36η αγωνιστική Σάββατο 15-05-2010 ώρα : 17.00

Αγώνας: Σταυρός - Κομποτάδες

Διαιτητής: Σπύρος Γουργιώτης

Βοηθοί: Μουτσώκος- Ντόβας


Αγώνας: Έφηβοι-Γλύφα

Διαιτητής: Νίκος Ξαρχάς

Βοηθοί: Παραστατίδης - Τσαδήμας


Αγώνας: Δάφνη Λιβανατών-Νίκη Μακρακώμης

Διαιτητής: Χρήστος Γιαννόπουλος

Βοηθοί: Τσατσάνης- Ζαφείρης


Αγώνας: Μαρτίνο-Φραντζή

Διαιτητής: Γιώργος Κυριακόπουλος

Βοηθοί: Κόντος- Πατάγιας


Αγώνας: Στυλίδα- Αχιλλέας Δομοκού

Διαιτητής: Ανέστης Δουδούμης

Βοηθοί: Καραγεώργος- Αποστόλου


Αγώνας: Αρχάνι- Λάρυμνα

Διαιτητής: Γιάννης Σωσώνης

Βοηθοί: Οικονόμου- Μπάμπαλης


Αγώνας: Αταλάντη –Άγιος Κωνσταντίνος

Διαιτητής: Δημήτρης Λιτοσελίτης

Βοηθοί: Μαστρογιάννης-Βλάχος


Αγώνας: Ροδίτσα- Κηφισός

Διαιτητής: Χάρης Ντζάθας

Βοηθοί: Βελέντζας – Ξηρομερίτης Κ.


Αγώνας: Δαμάστα -Μαλεσίνα

Διαιτητής: Γιάννης Μπλούνας

Βοηθοί: Αυγέρης- Σκάρλας

Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Αποτελέσματα Α1 34ης Αγωνιστικής

Αστέρας Σταυρού - Ελατειακός 2-1
Δάφνη Λιβανατών - Έφηβοι 0-3
Οπούντιος Μαρτίνου - Εθνικός Κομποτάδων 3-3
Στυλίδα - Γλύφα 4-1
Αταλάντη - Νίκη Μακρακώμης 3-1
Ηρακλής Ροδίτσας - Φραντζή 0-0
Πανδαμαστιακός - Αχιλλέας Δομοκού 0-0
Μαλεσίνα ‘08 - Προοδευτική Λάρυμνας 4-3
Κηφισσός Κ. Τιθορέας - Άρης Αγ. Κωνσταντίνου 1-3
Ρεπό: Αρχάνι

Βαθμολογία
1. Νίκη Μακρακώμης 79
2. Άρης Αγ. Κωνσταντίνου 66
3. Πανδαμαστιακός 65
4. Αρχάνι 55
5. Αχιλλέας Δομοκού 53
6. Εθνικός Κομποτάδων 53
7. Στυλίδα 52
8. Ελατειακός 49
9. Έφηβοι 47
10. Αταλάντη 45
11. Προοδευτική Λάρυμνας 45
12. Φραντζή 41
13. Ηρακλής Ροδίτσας 37
14. Αστέρας Σταυρού 34
15. Μαλεσίνα ‘08 31
16. Γλύφα 31
17. Δάφνη Λιβανατών 27
18. Κηφισσός Κ. Τιθορέας 19
19. Οπούντιος Μαρτίνου 17

Αποτελέσματα και βαθμολογία -τελική Α- ερασιτεχνικής κατηγορίας

26Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
1ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Ακαδημία - Νέο Μοναστήρι 4-0
Όμβρος - Άρης Λαμίας 3-1
Ευρυτανικός - Μακρολίβαδο 3-3
Εκκάρα - Καλαμάκι 4-3
Kορομηλιά - Κένταυρος Μελιταίας 6-1
Ατσαλένιος Πετρωτού - Δίβρη 3-2
Νέα Γιαννιτσού - Ελπίδες 1-4

Βαθμολογία
1. Ευρυτανικός 66
2. Ακαδημία 55
3. Κορομηλιά 51
4. Εκκάρα 50
5. Όμβρος 48
6. Μακρολίβαδο 44
7. Νέα Γιαννιτσού 41
8. Δίβρη 30
9. Ελπίδες 25
10. Νέο Μοναστήρι 22
11. Άρης Λαμίας 21
12. Καλαμάκι 21
13. Κένταυρος Μελιταίας 14
14. Ατσαλένιος Πετρωτού 11
2ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Αίαντας Λαμίας - Βαρδάτες 6-1
Παγκρατιακός - Προμηθέας 0-3
Κένταυρος Αχινού - Καλύβια 3-1
Αυλάκι - Μαγνησιακός 1-2
Νίκη Αγ. Παρασκευής - Κεραυνός Βαθυκοίλου 4-0
Πελασγιακός - Ράχες 1-6
Νέα Άμπλιανη - Ολυμπιακός Λαμίας 0-3 α.α.

Βαθμολογία
1. Ολυμπιακός Λαμίας 70
2. Προμηθέας 68
3. Ράχες 52
4. Νίκη Αγ. Παρασκευής 47
5. Μαγνησιακός 43
6. Κεραυνός Βαθυκοίλου 42
7. Κένταυρος Αχινού 38
8. Αίαντας Λαμίας 38
9. Καλύβια 31
10. Πελασγιακός 26
11. Αυλάκι 23
12. Παγκρατιακός 21
13. Βαρδάτες 16
14. Νέα Άμπλιανη 0
3ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Μεξιατικός - Τυμφρηστός 3-2
Ατρόμητος Π. Γιαννιτσούς - Καστρί 1-5
Δόξα Ζηλευτού - Πλατύστομο 0-3 α.α.
Βράχα - Θύελλα Ροδωνιάς 4-2
Παμφθιωτικός - Κεραυνός Αγ. Γεωργίου 1-4
Βίτωλη - Σπερχειάδα ‘05 1-5
Ατρόμητος Αμουρίου - Τσούκα 2-0

Βαθμολογία
1. Μεξιατικός 63
2. Καστρί 58
3. Σπερχειάδα ‘05 53
4. Κεραυνός Αγ. Γεωργίου 51
5. Τσούκα 44
6. Παμφθιωτικός 41
7. Θύελλα Ροδωνιάς 40
8. Βράχα 38
9. Δόξα Ζηλευτού 33
10. Ατρόμητος Αμουρίου 31
11. Τυμφρηστός 29
12. Βίτωλη 17
13. Ατρόμητος Π. Γιαννιτσούς 17
14. Πλατύστομο 3
4ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Νέο Κρίκελο - Δαφνησιακός Αρκίτσας 3-0 α.α.
Ολυμπιακός Εξάρχου - Ηράκλεια 0-1
Αγρότης Τραγάνας - Αετός Μενδενίτσας 5-1
Ρεγγίνι - Καμένα Βούρλα 0-3
Καινούριο - Κόμνηνος 3-1
Αστέρας Αγ. Σεραφείμ - Αταλάντη ‘92 1-1
Ευβοϊκός Λογγού - Πανζελιακός 0-2

Βαθμολογία
1. Καμένα Βούρλα 75
2. Αταλάντη ‘92 60
3. Αστέρας Αγ. Σεραφείμ 56
4. Ολυμπιακός Εξάρχου 44
5. Νέο Κρίκελο 43
6. Αετός Μενδενίτσας 36
7. Κόμνηνος 35
8. Αγρότης Τραγάνας 34
9. Ευβοϊκός Λογγού 31
10. Ρεγγίνι 29
11. Πανζελιακός 28
12. Ηράκλεια 27
13. Καινούριο 27
14. Δαφνησιακός Αρκίτσας 3

Η ΟΔΠΕ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΆ ΚΑΙ ΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ..

Η ΟΔΠΕ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΆ ΚΑΙ ΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ..
ΠΗΓΗ: diaititis.gr

Τελικά δεν το ανέφερε μονο στην επιστολή προς την ΕΠΟ,αλλα το εκανε και πράξη η διοίκηση της ομοσπονδίας διαιτητών Απέσυρε τα ασφαλιστικά μέτρα που ειχε αρχικά κερδίσει με προσωρινή διαταγή από το πρωτοδικείο της Αθήνας και τωρα κινείται ενόψει της εκδίκασης της αγωγής στις 20 του μήνα,να την θέσει κι αυτή στο αρχείο.

Οι κινήσεις αυτές εγιναν με πρωτοβουλία του προέδρου της ΟΔΠΕ Μπάμπη Μοιραδωράκη ,αφου ελαβε σοβαρά υποψη την επιθυμία του προέδρου της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιου να αποσυρθούν οι αγωγές και μετα να συναντηθούν για να τακτοποιηθούν οι οποιες εκκρεμότητες

Για τα ασφαλιστικά χρειάστηκε χθες να πεί το ναι και ο Καραμάνης που ειχε κανει παρέμβαση ενώ τωρα ο Μοιραδωράκης πρέπει να πάρει το ο.κ και από τους συνδέσμους που αναφέρονται στις αγωγές και δεν ειχαν ανακαλέσει την εξουσιοδότιση Αυτοι οι σύνδεσμοι είναι πλεον λίγοι και για το καλό της διαιτησίας εχουν δεχθεί να πάψει η δικαστική διαμάχη μήπως και βρεθεί λύση

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ εκείνο που λεει στους συνεργάτες του με εμφαση είναι»άλλος δρόμος δεν υπήρχε Θέλουμε να κρατήσουμε ανοικτούς τους συνδέσμους και επειτα αυτά που μας χωρίζουν με την ΕΠΟ είναι ελάχιστα και πανω απ όλα δεν υπάρχει αντιπαλότητα Αρα επρεπε να κανουμε την πρώτη κίνηση και ελπίζουμε ότι με την παραίτηση από τα ενδικα μέσα θα αρχίσει ο διάλογος που πιστεύουμε ότι θα αποφέρει καρπούς και η διαιτησία θα προχωρήσει ενωμένη για καλύτερες μερες.» Για την ωρα δεν εχει προσδιωριστεί καποια συγκεκριμένη συνάντηση πλην όμως δεν υπάρχει και καμμία αντζέντα με τα θέματα που θα απασχολήσουν τις δυο ομοσπονδίες .Φαινεται ότι βασικό ζήτημα είναι πρωτα απ όλα η ομαλοποίηση των σχέσεων τους.

35η αγωνιστική Α1

Πρωτάθλημα Α1- ερασιτεχνικής κατηγορίας
35η αγωνιστική Τετάρτη 12-05-2010 ώρα : 17.00


Αγώνας: Έφηβοι- Σταυρός
Διαιτητής: Μπλούνας
Βοηθοί: Πρατήλας- Τσατσάνης

Αγώνας: Κομποτάδες- Ελατειακός
Διαιτητής: Ντζάθας
Βοηθοί: Οικονόμου-Τσιούμας

Αγώνας: Γλύφα- Δάφνη Λιβανατών
Διαιτητής: Σταμάτης
Βοηθοί: Σκεπετάρης- Ζαφείρης

Αγώνας: Νίκη Μακρακώμης-Στυλίδα
Διαιτητής: Κυριακόπουλος
Βοηθοί: Κουντουριώτης-Πατάγιας

Αγώνας: Φραντζή -Αρχάνι
Διαιτητής: Μουτσώκος
Βοηθοί: Γκαλιμάνης-Κυριαζής

Αγώνας: Αχιλλέας- Αταλάντη
Διαιτητής: Γουργιώτης
Βοηθοί: Κούντζος-Κεκετσίδης

Αγώνας: Λάρυμνα- Ροδίτσα
Διαιτητής: Γιαννόπουλος
Βοηθοί: Μαστρογιάννης - Σκάρλας

Αγώνας: Αγ. Κωνσταντίνος- Δαμάστα
Διαιτητής: Τζοβάρας
Βοηθοί: Βελέντζας - Παραστατίδης

Αγώνας: Κηφισσός- Μαλεσίνα
Διαιτητής: Ξαρχάς
Βοηθοί: Κόντος- Μπακάλης
ΠΑΙΔΙΚΟ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ
Αγώνας: Αίας- Ακαδημία Γηπ ΕΠΣΦ Ώρα 19.30
Διαιτητής: Σωσώνης
Βοηθοί: Τσαλίκης - Αναγνώστου

Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

34η αγωνιστική A1 & 26η Α

Πρωτάθλημα Α1- ερασιτεχνικής κατηγορίας
34η αγωνιστική Σάββατο 08-05-2010 ώρα : 17.00


Αγώνας: Σταυρός- Ελατειακός
Διαιτητής: Ι. Μπλούνας
Βοηθοί: Παραστατίδης-Λιόσης

Αγώνας: Δάφνη- Έφηβοι
Διαιτητής: Β. Μουτσώκος
Βοηθοί: Πατάγιας- Λαγός

Αγώνας: Μαρτίνο- Κομποτάδες Γηπ. Λάρυμνας
Διαιτητής: Σ. Γουργιώτης
Βοηθοί: Κόντος- Μπακάλης

Αγώνας: Στυλίδα-Γλύφα
Διαιτητής: Χ. Ντζάθας
Βοηθοί: Πρατήλας- Ζαφείρης

Αγώνας: Αταλάντη- Νίκη Μακρακώμης
Διαιτητής: Χ. Σταμάτης
Βοηθοί: Μαστρογιάννης- Ζιώγας

Αγώνας: Ροδίτσα- Φραντζή
Διαιτητής: Ι. Σωσώνης
Βοηθοί: Κάππος- Ντόβας

Αγώνας: Δαμάστα-Δομοκός
Διαιτητής: Α. Δουδούμης
Βοηθοί: Αποστόλου - Δόσκορης

Αγώνας: Μαλεσίνα - Λάρυμνα
Διαιτητής: Γ. Κυριακόπουλος
Βοηθοί: Τσατσάνης- Ζαϊμης

Αγώνας: Κηφισός- Αρης Αγ.Κωνσταντίνου
Διαιτητής: Θ. Οικονόμου
Βοηθοί: Χαρίσης- Καραγεώργος

Πρωτάθλημα Α’- ερασιτεχνικής κατηγορίας
26η αγωνιστική Σάββατο 08-05-2010 ώρα : 17.00


Αγώνας: Μεξιατικός-Τυμφρηστός Ώρα 18.30
Διαιτητής: Κ.Αναγνώστου
Βοηθοί: Μαρανδιανός Π. -Μαρανδιανός Δ.
Αγώνας: Π. Γιανιτσού-Καστρί
Διαιτητής: Γ. Βελέντζας
Βοηθοί: Σάκκος-Τσαλίκης
Αγώνας: Παμφθιωτικός-Αγ. Γεώργιος
Διαιτητής: Μ. Κατσόγιαννος
Βοηθοί: Κυριαζής- Δαϊτσιώτη
Αγώνας: Βίτωλη-Σπερχειάδα
Διαιτητής: Ε. Γκαλιμάνης
Βοηθοί: Κουτσόβουλος- Κλειτσάκης
Αγώνας: Αμούρι-Τσούκα Γηπ. Λιανοκλαδίου
Διαιτητής: Χ.Τσιούμας
Βοηθοί: Κανδηλάρης – Κουτσούμπας Κ
Αγώνας: Αίας-Βαρδάτες
Διαιτητής: Γ. Ξηρομερίτης
Βοηθοί: Ξηρομερίτης Κ - Σκάρλας
Αγώνας: Παγκράτι -Προμηθέας
Διαιτητής: Δ.Λιτοσελίτης
Βοηθοί: Δαουκλιώτης Κ- Δαουκλιώτη Ευα
Αγώνας: Αχινός- Καλύβια
Διαιτητής: Ν. Κούντζος
Βοηθοί: Πουγκακιώτης- Τσέκος
Αγώνας: Αυλάκι-Μαγνησιακός
Διαιτητής: Δ. Τσάβος
Βοηθοί: Κιούσης- Τσιαφίτσας
Αγώνας: Αγ.Παρασκευή - Βαθύκοιλο
Διαιτητής: Ν. Ξαρχάς
Βοηθοί: Καραγιάννη Βιβή- Μπέη Βιβή
Αγώνας: Πελασγιακός- Ράχες
Διαιτητής: Θ. Χατζηθεοδώρου
Βοηθοί: Κεκετσίδης - Καραγιάννης

Πρωτάθλημα Α’- ερασιτεχνικής κατηγορίας
26η αγωνιστική Κυριακή 09-05-2010 ώρα : 17.00


Αγώνας: Ακαδημία- Ν. Μοναστήρι
Διαιτητής: Β. Μουτσώκος
Βοηθοί: Λιόσης- Κιούσης
Αγώνας: Ομβρος-Αρης Λαμίας
Διαιτητής: Δ. Λιτοσελίτης
Βοηθοί: Κούντζος- Βλάχος
Αγώνας: Ευρυτανικός-Μακρολίβαδο
Διαιτητής: Ι. Μπλούνας
Βοηθοί: Κουτσούμπας Χρ- Πισπιρίγκος
Αγώνας: Εκκάρα- Καλαμάκι
Διαιτητής: Γ. Κυριακόπουλος
Βοηθοί: Παραστατίδης- Κοτσιλίτης
Αγώνας: Κορομηλιά- Μελιταία Ώρα 14.30
Διαιτητής: Χ. Ντζάθας
Βοηθοί: Μπάμπαλης- Πρατήλας
Αγώνας: Πετρωτό- Δίβρη
Διαιτητής: Κ. Αναγνώστου
Βοηθοί: Χατζηθεοδώρου – Δαουκλιώτη Ευα
Αγώνας: Ν. Γιανιτσού – Ελπίδες Ώρα 12.00
Διαιτητής: Χ. Τσιούμας
Βοηθοί: Μπέη Βιβή - Τσατσάνης
Αγώνας: Εξαρχος- Ηράκλεια
Διαιτητής: Μ. Κόντος
Βοηθοί: Μπακάλης- Καραγεώργος
Αγώνας: Τραγάνα- Αετός
Διαιτητής: Α. Δουδούμης
Βοηθοί: Αποστόλου -Δόσκορης
Αγώνας: Ρεγγίνι-Καμ. Βούρλα Γηπ. Καμ. Βούρλων
Διαιτητής: Χ. Γιαννόπουλος
Βοηθοί: Μαστρογιάννης- Κεκετσίδης
Αγώνας: Καινούριο- Κόμνηνος
Διαιτητής: Γ. Βελέντζας
Βοηθοί: Γιαννικόπουλος - Τσαλίκης
Αγώνας: Αγ. Σεραφείμ – Αταλάντη 92
Διαιτητής: Θ. Οικονόμου
Βοηθοί: Αυγέρης- Κυριαζής
Αγώνας: Ευβοϊκός - Ζέλι
Διαιτητής: Σ. Τσιούτζουρας
Βοηθοί: Σκάρλας- Πατάγιας
Αγώνας: Βράχα -Ροδωνιά
Διαιτητής: Γ. Ξηρομερίτης
Βοηθοί: Κατσόγιαννος- Χαρίσης

Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΔΠΕ -ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύμφωνα με τον Εσωτερικό Κανονισμό Διαιτησίας (Άρθρο 31, παρ. 1), οι γραπτές εξετάσεις Διαιτητών για προαγωγή τους σε Β’ και Α’ Κατηγορία Συνδέσμου διεξάγονται από 15ης Μαϊου μέχρι και 25ης Ιουνίου κάθε έτους. Εξετάσεις προαγωγικές, που διεξάγονται σε άλλες ημερομηνίες εκτός των προβλεπόμενων, προκαλούν ακυρότητά τους. Υπενθυμίζουμε τις βασικότερες διατάξεις που διέπουν τις εξετάσεις αυτές.

1. Οι εξετάσεις προκηρύσσονται από την Τεχνική Επιτροπή Διαιτησίας του Συνδέσμου τουλάχιστον ένα μήνα πριν από την ακριβή ημερομηνία, ώρα και τόπο διεξαγωγής τους. (Άρθρο 31, παρ. 4)

2. Οι Εξεταστικές Επιτροπές είναι τριμελείς και ο ένας τουλάχιστον πρέπει να είναι Καθηγητής Διαιτησίας. (Άρθρο 31, παρ. 8)

3. Προϋποθέσεις συμμετοχής στις Εξετάσεις:

α) προαγωγή σε Β΄ Κατηγορία Συνδέσμου (Άρθρο 17):

- έχουν προσφέρει τις υπηρεσίες τους ως Διαιτητές Γ’ Κατηγορίας Συνδέσμου για μια (1) πλήρη ποδοσφαιρική περίοδο

- έχουν αγωνισθεί ως Διαιτητές Γ’ κατηγορίας σε πέντε (5) αγώνες το λιγότερο ως Διαιτητές και σε δεκαπέντε (15) αγώνες το λιγότερο ως Βοηθοί Διαιτητές, σε αγώνες πρωταθλήματος ή Κυπέλλου οποιασδήποτε κατηγορίας

- έχουν συγκεντρώσει βαθμό τουλάχιστον 6.50 κατά μέσο όρο, που υπολογίζεται από τη βαθμολογία τους στο τέλος κάθε περιόδου από την Τ.Ε.Δ.

- έχουν υποβάλει αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και έχουν επιτύχει στις γραπτές εξετάσεις που θα δώσουν βαθμολογία τουλάχιστον 6,50.



β) προαγωγή σε Α’ Κατηγορία Συνδέσμου (Άρθρο 18):

- έχουν προσφέρει τις υπηρεσίες τους ως Διαιτητές Β’ Κατηγορίας Συνδέσμου για μία (1) πλήρη ποδοσφαιρική περίοδο

- έχουν αγωνισθεί ως Διαιτητές Β’ Κατηγορίας Συνδέσμου σε οκτώ (8) αγώνες το λιγότερο ως Διαιτητές και σε οκτώ (8) αγώνες το λιγότερο σαν Βοηθοί Διαιτητές, σε αγώνες οποιασδήποτε Κατηγορίας τα δύο (2) τελευταία χρόνια

- έχουν συγκεντρώσει βαθμό τουλάχιστον επτά (7,00) κατά μέσο όρο, που υπολογίζεται από τη βαθμολογία τους στο τέλος κάθε περιόδου από την Τ.Ε.Δ.

- έχουν υποβάλει αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και έχουν επιτύχει στις γραπτές εξετάσεις, που θα δώσουν, βαθμολογία τουλάχιστον επτά (7,00).

4. Τα ερωτηματολόγια των γραπτών εξετάσεων συντάσσονται από τα Μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής (Άρθρο 31, παρ. 7, 9). Περιέχουν τριάντα (30) έως σαράντα (40) ερωτήσεις σε θέματα Κανονισμού Παιδιάς, Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου, Εσωτερικού Κανονισμού Διαιτησίας (Ο.Δ.Π.Ε.), Κανονισμού Διαιτησίας Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Ε.Δ. / Ε.Π.Ο.), διατάξεων Καταστατικών Ο.Δ.Π.Ε. και Συνδέσμου, Ιστορίας Ποδοσφαίρου κ.τ.λ. Οι ερωτήσεις είναι ευκρινείς και αντιπροσωπευτικές της διδακτέας ύλης. Εξασφαλίζεται υποχρεωτικά το απόρρητο των γραπτών.

5. Μετά από πρόταση της Τ.Ε.Δ., ο Σύνδεσμος ζητεί έγκαιρα από την Α.Τ.Ε.Δ./Ο.Δ.Π.Ε. τον ορισμό Εκπροσώπου της στις εξετάσεις, κατά προτίμηση Καθηγητή Διαιτησίας όμορου Συνδέσμου, με αμοιβαιότητα. (Άρθρο 8, παρ. 6)

6. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων εκδίδονται από τις Εξεταστικές Επιτροπές μέσα σε δέκα πέντε (15) το πολύ ημέρες από αυτές, συντασσόμενου Πρακτικού. (Ε.Κ.Δ., Άρθρο 31, παρ. 9). Η Τ.Ε.Δ. μέσα σε δέκα (10) το πολύ ημέρες στη συνέχεια προβαίνει στην προαγωγή των επιτυχόντων, συντάσσοντας αντίστοιχο Πρακτικό, που εγκρίνεται με τη σειρά του από το Δ.Σ. του Συνδέσμου, κοινοποιούμενο στην Ο.Δ.Π.Ε. και στους ενδιαφερόμενους. (Άρθρο 31, παρ. 10)

7. Τυχόν αποτυχόντες και εφόσον το επιθυμούν δύνανται να ζητήσουν από το Δ.Σ. του Συνδέσμου αναθεώρηση των γραπτών τους μέσα σε δέκα (10) ημέρες από την κοινοποίηση της απόφασης, καταβάλλοντας παράβολο είκοσι (20,00) ευρώ. Η απόφαση, μέσω Ειδικής Αναθεωρητικής Επιτροπής, που ορίζει το Δ.Σ., ανακοινώνεται μέσα σε δέκα πέντε (15) μέρες στον προσφεύγοντα. (Άρθρο 31, παρ. 14, 15)


Κύριε Πρόεδρε, έχουμε την πεποίθηση, ότι μία από τις σοβαρότερες υποχρεώσεις των Συνδέσμων, βάσει του Νόμου 3057/2002, θα διεκπεραιωθεί με απόλυτη επιτυχία και περιμένουμε τις ενέργειές σας, ευρισκόμενοι πάντα στη διάθεσή σας για κάθε πρόβλημα.