Κυριακή 31 Μαΐου 2009

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ Σ.Δ.Π. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ 6
35100 ΛΑΜΙΑ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Νο 6

Το Δ.Σ. του Σ.Δ.Π. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του σας ενημερώνει:
Ορίστηκαν οι Επιτροπές του Σ.Δ.Π.ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Τ.Ε.Δ. (ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ). Οι καθηγητές Διαιτησίας.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΧΑΪΔΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΤΖΟΒΑΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΜΕΛΟΣ: ΡΕΓΓΙΝΙΩΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Π.Ε.Δ. (ΠΟΙΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ).
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΜΕΛΟΣ : ΛΑΖΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΜΕΛΟΣ : ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΜΕΛΗ : ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
: ΠΟΛΥΧΡΟΝΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
: ΜΠΛΟΥΝΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ 6 – 35100 ΛΑΜΙΑ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2231024316
Ε-mail:sdp-fth@otenet.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Οι εξετάσεις ονομασίας Διαιτητών και οι προαγωγικές εξετάσεις , σε Α’ & Β’ κατηγορίας του Συνδέσμου μας, θα γίνουν στις 14 Ιουνίου 2009 ημέρα Κυριακή και ώρα 10.30 π.μ. στα γραφεία του Συνδέσμου μας.
Προϋποθέσεις συμμετοχής στις εξετάσεις:
Α) προαγωγή σε Β’ κατηγορία Συνδέσμου ( Άρθρο 17):
-έχουν προσφέρει τις υπηρεσίες τους ως Διαιτητές Γ’ κατηγορίας για (1) μια πλήρη ποδοσφαιρική περίοδο.
-έχουν αγωνιστεί ως Διαιτητές Γ΄ κατηγορίας σε (5) πέντε αγώνες το λιγότερο ως Διαιτητές και σε (15) δεκαπέντε αγώνες το λιγότερο ως Βοηθοί Διαιτητές σε αγώνες πρωταθλήματος η Κυπέλλου οποιασδήποτε κατηγορίας.
Β) προαγωγή σε Α’ κατηγορία Συνδέσμου ( Άρθρο 18):
-έχουν προσφέρει τις υπηρεσίες τους ως Διαιτητές Β’ κατηγορίας για (1) μια πλήρη ποδοσφαιρική περίοδο.
-έχουν αγωνιστεί ως Διαιτητές ΒΓ΄ κατηγορίας σε (8) οκτώ αγώνες το λιγότερο ως Διαιτητές και σε (8) οκτώ αγώνες το λιγότερο ως Βοηθοί Διαιτητές σε αγώνες πρωταθλήματος η Κυπέλλου οποιασδήποτε κατηγορίας τα δυο τελευταία χρόνια.
v Για περισσότερες πληροφορίες στην Γραμματεία του Συνδέσμου.
Για το Δ.Σ./Σ.Δ.Π.Φ.
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Ιωάννης Σπυρόπουλος Αθανάσιος Παπακώστας

Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Aπο το diaitisia.gr

Πέρασε η πρόταση του Παναθηναϊκού - Τι προτάθηκε

Δημοσιεύθηκε την 28-05-2009

Στο συμβούλιο της Super League το πρώτο θέμα ήταν "Προτάσεις της ΕΠΟ για τροποποιήσεις του Καταστατικού της ΕΠΟ και του ΚΑΠ".

Με ψήφους 7-6 τα μέλη του Σούπερ Λίγκ είπαν «ναι» στις προτάσεις του Παναθηναϊκού για τη Διαιτησία, απορρίπτοντας παράλληλα τις εισηγήσεις της Ομοσπονδίας για το ίδιο θέμα (ο κ. Πιλάβιος είχε προτείνει να υπάρξει σύμβαση διαιτητών της UEFA).
Αναλυτικά η επιστολή:

«Προς: Δ.Σ. Superleague

κ. Πρόεδρε,
κ.κ. Σύμβουλοι,

Λίγες ώρες πριν από τη σημερινή συνεδρίαση λάβαμε κείμενα προτεινόμενων τροποποιήσεων των κατωτέρω:

Κανονισμού διαιτησίας, κανονισμού ιδιότητας και μετεγγραφών, πειθαρχικού κώδικα, δικονομικού κανονισμού επιτροπής επίλυσης οικονομικών διαφορών, κανονισμού διαμεσολαβητών μετεγγραφών ποδοσφαιριστών, καταστατικού ΕΠΟ, κανονισμού προπονητών, κανονισμού σχολής προπονητών, για τα περισσότερα εκ των οποίων δεν μας έχει ζητηθεί η άποψη μας και η κατάθεση των προτάσεων μας και μας ζητείται να λάβουμε σήμερα αποφάσεις εν όψει της συνεδρίασης του Δ.Σ. της Ε.Π.Ο. στις 29.05.2009 και ώρα 10.30 (πρωί) χωρίς να ληφθεί υπ’ όψιν το περιορισμένο του χρόνου και ο μεγάλος όγκος των απαιτούμενων εργασιών.

Γίνεται κατανοητό και σε έναν ελάχιστα νοήμονα άνθρωπο, ότι κάθε πρόθεση για μελέτη των προτεινόμενων τροποποιήσεων και δημιουργίας προτάσεων για τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου του ελληνικού ποδοσφαίρου, υπονομεύεται από τέτοιες τακτικές. Θεωρούμε απαράδεκτο το ελάχιστο χρονικό διάστημα που μας δόθηκε για την επεξεργασία των κανονισμών που αποτελούν το θεμέλιο του ελληνικού ποδοσφαίρου και εκθέτουμε την άποψη ότι μια τέτοια κίνηση δεν γίνεται προς εξυπηρέτηση του κοινού στόχου, που όλοι έχουμε θέσει».
Αναλυτικά οι προτάσεις του ΠΑΟ:

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ

Στην ουσία του δεν πρόκειται περί τροποποίησης αλλά για νέο κανονισμό, με νέα στοιχεία και εναρμονισμένο με τη Σύμβαση της Ε.Π.Ο με την UEFA για την επιμόρφωση και οργάνωση των διαιτητών.

Κύρια όργανα – βασικές ρυθμίσεις:

Α. Διευθυντής Διαιτησίας: κορυφαίο όργανο με υπερεξουσίες.

Αρμοδιότητες.

Ενδεικτικά στις αρμοδιότητες του συμπεριλαμβάνονται:

- Η διασφάλιση της οργάνωσης του συστήματος διαιτησίας, το οποίο θα υπέχει την αποκλειστική ευθύνη για όλα τα θέματα που αφορούν τη διαιτησία και θα απολαμβάνει πλήρη ανεξαρτησία από τις επαγγελματικές ενώσεις και τις ομάδες.

- Εισήγηση σε συνεργασία με την Κ.Ε.Δ. του γενικού σχεδιασμού για τη διαιτησία, συμπεριλαμβανομένων των ετήσιων στόχων και των αντικειμενικών σκοπών.

- Εισήγηση και πρόταση προς την Κ.Ε.Δ. των διαιτητών και των βοηθών διαιτητών των αγώνων, οι οποίοι βάσει της απόδοσης τους και των στοιχείων του αρχείου βάσης δεδομένων θα πρέπει να ορίζονται περισσότερο ή λιγότερο τακτικά.

- Επίβλεψη σε συνεργασία με τις UEFA – FIFA της πορείας και της απόδοσης των διεθνών διαιτητών.

- Εισήγηση – πρόταση προς την Κ.Ε.Δ. της προαγωγής και εξέλιξης των διαιτητών και των βοηθών διαιτητών στον πίνακα της FIFA.

- Εισήγηση – πρόταση προς τα αρμόδια μέλη της Κ.Ε.Δ. ανά κατηγορία, περί ορισμού των διαιτητών των αγώνων.

- Ορισμός διαιτητών και βοηθών διαιτητών των διεθνών αγώνων, είτε επισήμων, είτε φιλικών, εφ’ όσον δεν ορίζονται από την FIFA ή την UEFA.

- Άσκηση πειθαρχικού ελέγχου διαιτητών και παρατηρητών (α’ βαθμός)

Ελάχιστα απαιτούμενα τυπικά προσόντα:

1. Πτυχίο ανώτερης ή ανώτατης σχολής.
2. Τριετής αγωνιστική παρουσία ως διεθνής διαιτητής ή εξαετής στην ανώτερη κατηγορία.
3. Επαρκής γνώση αγγλικής γλώσσας.
4. Γνώση χειρισμού Η/Υ.

Σημ.: Νέα ρύθμιση (Φωτογραφική): Καταργείται η διάταξη που απαιτούσε από πρώην διαιτητή να έχει αποχωρήσει τουλάχιστον 4 έτη από την ενεργό δράση για να συμμετέχει στα όργανα της διαιτησίας.

Β. Κ.Ε.Δ.

Τριμελής επιτροπή.
Οι αρμοδιότητες της μειώνονται.
Αρμοδιότητες.

Ενδεικτικά στις αρμοδιότητες της συμπεριλαμβάνονται:

- Πρόεδρος: Ορίζει διαιτητές, παρατηρητές, εκπαιδευτές της ανώτερης εθνικής κατηγορίας, κατόπιν εισηγήσεως – προτάσεως του Διευθυντή Διαιτησίας.

- Μέλη: Έχουν την ευθύνη περί ορισμού διαιτητών, παρατηρητών, εκπαιδευτών 2ης, 3ης και 4ης εθνικής κατηγορίας.

- Άσκηση πειθαρχικού ελέγχου διαιτητών και παρατηρητών σε β’ βαθμό.

Ελάχιστα απαιτούμενα τυπικά προσόντα Προέδρου Κ.Ε.Δ.:
Τριετής θητεία ως διεθνής διαιτητής ή τετραετής θητεία στην ανώτερη εθνική κατηγορία.

Ελάχιστα απαιτούμενα τυπικά προσόντα μελών Κ.Ε.Δ.:
Διετής θητεία ως διεθνείς διαιτητές ή τριετής θητεία στην ανώτερη εθνική κατηγορία.

Γ. Περιφερειακό όργανο διαιτησίας.

Με απόφαση του Δ.Σ της Ε.Π.Ο. δημιουργούνται από 7 έως 10 περιφέρειες και διορίζονται ισάριθμοι περιφερειάρχες – πρώην διαιτητές υψηλού κύρους, κατόπιν εισήγησης της Κ.Ε.Δ. και του Διευθυντή Διαιτησίας.

Ελάχιστα απαιτούμενα τυπικά προσόντα περιφερειαρχών:
Διετής θητεία ως διεθνείς διαιτητές ή τριετής θητεία στην ανώτερη εθνική κατηγορία.
Να μην έχουν υπερβεί το 63ο έτος.

Δ. Υπεύθυνος ανάπτυξης διαιτησίας.

Ελάχιστα τυπικά προσόντα:

1. Πτυχίο ανώτατης σχολής ή απολυτήριο λυκείου.
2. Τριετής θητεία ως διεθνής διαιτητής ή τετραετής θητεία στην ανώτερη εθνική κατηγορία.

Συμπερασματικά:

Από τα ανωτέρω γίνεται αντιληπτό ότι η Superleague, η Ε.Ε.Σ. β΄ και γ΄ εθνικής, η Ο.Δ.Π.Ε. και οι σύνδεσμοι διαιτητών δεν έχουν πλέον καμία ουσιαστική αρμοδιότητα σε θέματα διαιτησίας.


Καταργούνται (ενδεικτικά): το δικαίωμα της Superleague περί ορισμού μέλους της Κ.Ε.Δ. για τους παρατηρητές, το δικαίωμα να έχει άποψη περί του αριθμού των διαιτητών, των βοηθών διαιτητών και παρατηρητών της Ά εθνικής κατηγορίας, καθώς και για τις αποζημιώσεις των διαιτητών.

Καταργούνται επιπλέον τα δικαιώματα και το έργο που επιτελούσαν έως σήμερα η Ο.Δ.Π.Ε και οι σύνδεσμοι διαιτητών.

Η Ε.Π.Ο. γίνεται το «απόλυτο αφεντικό» σε ζητήματα διαιτησίας

Εκτίμηση - Προτάσεις:

Κρίνουμε ότι υπάρχει κίνδυνος αναταραχής στο χώρο της διαιτησίας.
Θεωρούμε ότι για να αποφευχθεί αυτό θα μπορούσε ο νέος κανονισμός να μην στερεί απόλυτα την Ο.Δ.Π.Ε και τους συνδέσμους από αρμοδιότητες και να υπάρχει συνεργασία με τα αρμόδια όργανα.

Διαφωνούμε με την κατάργηση των αρμοδιοτήτων της Superleague. Αντ’ αυτού προτείνουμε σταδιακή αύξηση αρμοδιοτήτων και ανάληψη κεντρικού ρόλου σε ότι αφορά την επαγγελματική διαιτησία.

Τα απαιτούμενα προσόντα που προτείνονται είναι φωτογραφικά συγκεκριμένων προσώπων, αποκλείοντας άλλα ικανά πρόσωπα, και ως τέτοια δεν πρέπει να γίνουν δεκτά. Για τη συμμετοχή στα όργανα διαιτησίας προτείνουμε το κριτήριο να είναι γενικά η διετής θητεία είτε ως διεθνείς είτε στην ανώτερη εθνική κατηγορία. Επιπλέον, να έχουν το δικαίωμα συμμετοχής στα όργανα και βοηθοί διαιτητές με θητεία τουλάχιστον τριετή είτε ως διεθνείς είτε στην ανώτερη εθνική κατηγορία. Σε αμφότερες τις περιπτώσεις να έχει παρέλθει διετία από την στιγμή που εγκατέλειψαν την ενεργό δράση, ούτως ώστε να τους δίδεται επαρκής χρόνος εκπαίδευσης για να δύνανται να αποκτήσουν επαρκή διοικητική εμπειρία διαχείρισης ζητημάτων διαιτησίας προς άσκηση του θεσμικού τους ρόλου.

Τέλος θεωρούμε ότι πρέπει να τεθεί ως ελάχιστό απαιτούμενο κριτήριο το απολυτήριο Λυκείου και όχι πτυχίο ανώτερης ή ανωτάτης σχολής. Γενικότερα σε ότι αφορά τα κριτήρια συμμετοχής στα όργανα κρίνουμε ότι πρέπει να γίνει περαιτέρω επεξεργασία.

Ακόμη, προτείνουμε ως κριτήριο για τους παρατηρητές διαιτησίας να είναι γενικά η μονοετής θητεία είτε ως διεθνείς είτε στην ανώτερη εθνική κατηγορία, καθώς και να έχει παρέλθει ένα έτος από την στιγμή που εγκατέλειψαν την ενεργό δράση.

Επίσης προτείνουμε ορισμό μέλους ΚΕΔ με πρόταση – εισήγηση από την Ε.Ε.Σ. β΄ και γ΄ εθνικής, με αρμοδιότητα τον ορισμό διαιτητών β και γ εθνικής.


Επιπλέον, σε περίπτωση που αποφασιστεί αύξηση των μελών της Κ.Ε.Δ. σε πενταμελή επιτροπή, τα επιπλέον μέλη να ορίζονται: ένα με αρμοδιότητα επί των παρατηρητών των πρωταθλημάτων β΄ και γ΄ εθνικής με πρόταση από την Ε.Ε.Σ β΄ και γ΄ εθνικής και ένα με αρμοδιότητα επί των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων από την Ε.Π.Ο.

Τέλος, προτείνεται να μην τεθεί σε άμεση εφαρμογή η Σύμβαση της Ε.Π.Ο με την UEFA για την επιμόρφωση και οργάνωση των διαιτητών, αλλά κατόπιν συστηματικής μελέτης και επεξεργασίας από όλα τα αρμόδια όργανα, να πραγματοποιηθούν ήπιες τροποποιήσεις στον υπάρχοντα κανονισμό που θα προκύψουν μέσω ευρύτερης συναίνεσης

Ο στόχος:

Η Ε.Π.Ο. να διατηρήσει το θεσμικό έλεγχο της διαιτησίας και σε συνεργασία με όλους τους φορείς και την αρωγή – χρηματοδότηση της Πολιτείας να αναλάβει να δημιουργήσει την υποδομη που θα αποτελέσει μια στέρεη βάση για την ανάδειξη νέων και ικανών διαιτητών.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Συζήτηση ΟΔΠΕ/ΕΠΟ και αναβολή ΔΣ ΕΠΟ

Δημοσιεύθηκε την 29-05-2009 απο diaitisia.gr


Από την Επιτροπή Τύπου της Ομοσπονδίας Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ελλάδος, ανακοινώνονται τα παρακάτω:



Πραγματοποιήθηκε σήμερα από αντιπροσωπεία αποτελούμενη από μέλη του Δ.Σ. της ΟΔΠΕ και προέδρους Συνδέσμων Διαιτητών, επίσκεψη στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Ο. προκειμένου να κατατεθούν οι απόψεις της οργανωμένης διαιτησίας, όπως αυτές αποφασίστηκαν και εγκρίθηκαν στην έκτακτη γενική συνέλευση της ΟΔΠΕ, αναφορικά με το υπό συζήτηση θέμα της "Σύμβασης του Διαιτητή".

Η συνάντηση έγινε σε άριστο κλίμα, αντηλλάγησαν εκατέρωθεν γόνιμες απόψεις και το Δ.Σ. της Ε.Π.Ο. ανέβαλε την υπόθεση για την προσεχή Τετάρτη 03 Ιουνίου 2009.

Αναβολή λοιπόν και αναμονή μέχρι τις τελικές αποφάσεις.

Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ 6 – 35100 ΛΑΜΙΑ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2231034814
FAX: 2231024316
Ε-mail: sdp-fth@otenet.gr


Λαμία 27-05-2009


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Νο 10

 Οι δηλώσεις για την Ο.Δ.Π.Ε. και τα δικαιολογητικά των εν ενεργεία,(γιατροί- ΚΑ.ΔΙ.Π. ανάλογα την κατηγορία) και μη εν ενεργεία Διαιτητών, και για ΟΛΟΥΣ συνδρομή 50€ ,θα πρέπει να κατατεθούν στην Γραμματεία και στο ταμείο του Συνδέσμου, μέχρι αύριο, Παρασκευή 29 Μαΐου 2009 .
 Επίσης την ίδια μέρα λήγουν οι καταθέσεις των δικαιολογητικών όσων Διαιτητών δίνουν εξετάσεις για Α’ & Β’ κατηγορία Συνδέσμου (για τις 14-6-2009).
 Όσοι έχετε αλλάξει αριθμούς τηλεφώνων (σταθερά η κινητά) να το δηλώσετε στην Γραμματεία.
 Η Γραμματεία του Συνδέσμου μετά την 1η Ιουνίου 2009 θα είναι ανοικτή κάθε Δευτέρα.
 Όλα τα νέα του Συνδέσμου-δελτία τύπου-ανακοινώσεις, θα ανακοινώνονται στο blog του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ: http://sdplamias.blogspot.com
 Για ότι άλλο προκύψει, μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Γ.Γ. κ. Αθανάσιο Παπακώστα(6974 934800 ή τον Ειδικό Γραμματέα κ. Δημήτρη Λιτοσελίτη (6979 774987) .

 Το Δ.Σ. σας εύχεται καλό καλοκαίρι.

Για το Δ.Σ./Σ.Δ.Π.Φ.
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας


Ιωάννης Σπυρόπουλος Αθανάσιος Παπακώστας

Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ

Από την Επιτροπή Τύπου της Ομοσπονδίας Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ελλάδος, ύστερα από το υπ. αριθμ. 21 Διοικητικό Συμβούλιο, ανακοινώνονται τα παρακάτω:

α) Ύστερα από την από 27/5/2009 Πανελλαδική Διάσκεψη των Συνδέσμων Διαιτητών αποφασίστηκε να συγκροτηθεί αντιπροσωπευτική Επιτροπή από Προέδρους των Σ.Δ.Π. της Χώρας, οι οποίοι σε συνεργασία με την Ο.Δ.Π.Ε., να μεταβούν στο επόμενο Δ.Σ. της Ε.Π.Ο., για να εκθέσουν αιτιάσεις του Χώρου αναφυομένων στην υπό συζήτηση από τους θεσμικούς φορείς, της λεγόμενης «Σύμβασης Διαιτητή».
β)Αποφασίστηκε όπως οι προαγωγικές εξετάσεις της Α’, Β’ και Γ’ Εθνικής διενεργηθούν όπως έχει ανακοινωθεί στις 14 Ιουνίου 2009 στους παρακάτω τόπους:
Αθήνα: Οι Διαιτητές των Σ.Δ.Π. ΑΘΗΝΩΝ, ΠΕΙΡΑΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ, ΚΥΚΛΑΔΩΝ, ΛΕΣΒΟΥ, ΣΑΜΟΥ και ΧΙΟΥ.
Τρίπολη: Οι Διαιτητές των Σ.Δ.Π. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ, ΑΡΚΑΔΙΑΣ, ΑΧΑΪΑΣ, ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ΗΛΕΙΑΣ, ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ, ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, ΛΑΚΩΝΙΑΣ και ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ.
Λαμία: Οι Διαιτητές των Σ.Δ.Π. ΒΟΙΩΤΙΑΣ, ΕΥΒΟΙΑΣ, ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ, ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (ΒΟΛΟΥ), ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, ΛΑΡΙΣΑΣ, ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ και ΦΩΚΙΔΑΣ.
Ιωάννινα: Οι Διαιτητές των Σ.Δ.Π. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ, ΑΡΤΑΣ, ΓΡΕΒΕΝΩΝ, ΗΜΑΘΙΑΣ, ΗΠΕΙΡΟΥ, ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ, ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΚΟΖΑΝΗΣ, ΠΡΕΒΕΖΑΣ και ΦΛΩΡΙΝΑΣ.
Δράμα: Οι Διαιτητές των Σ.Δ.Π. ΔΡΑΜΑΣ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΕΒΡΟΥ, ΘΡΑΚΗΣ, ΚΑΒΑΛΑΣ, ΚΙΛΚΙΣ, ΞΑΝΘΗΣ, ΠΕΛΛΑΣ, ΠΙΕΡΙΑΣ, ΣΕΡΡΩΝ και ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ.
Ρέθυμνο: Οι Διαιτητές των Σ.Δ.Π. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΛΑΣΙΘΙΟΥ, ΡΕΘΥΜΝΟΥ και ΧΑΝΙΩΝ.
Ο ακριβής χώρος των εξετάσεων θα ανακοινωθεί στους Συνδέσμους Διαιτητών τις προσεχείς ημέρες.
Υ.Γ.Στην Λαμία οι εξετάσεις θα γίνουν στο Συνεδριακό Κέντρο του Κάστρου.

ΦΘΙΩΤΙΔΑ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Στην σημερινή πανελλαδική συνδιάσκεψη των Συνδέσμων Διαιτητών Ποδοσφαίρου που θα γίνει στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στις 12.00, θα παρευρεθούν ο πρόεδρος του Σ.Δ.Π.Φ . κ. Ιωάννης Σπυρόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας κ. Αθανάσιος Παπακώστας.

Τρίτη 26 Μαΐου 2009

ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Τ.Ε. ΣΕΓΑΣ ΑΝΑΤ.ΣΤΕΡΕΑΣ


Διασυλλογικό Πρωτάθλημα ΠΠ/ΠΚ Β’ Τρίαθλα
Η Τ.Ε ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Στερεάς διοργάνωσε το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα ΠΠ/ΠΚ Β’ Τρίαθλα. Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στο ΔΑΚ Λαμίας το Σάββατο 28 Μαρτίου το απόγευμα. Στο Πρωτάθλημα συμμετείχαν σωματεία στίβου από την Φθιώτιδα, την Ευρυτανία και την Φωκίδας. Συνολικά αγωνίστηκαν 50 αθλητές και 56 αθλήτριες σύμφωνα με τις δηλώσεις συμμετοχής των σωματείων μας.

Αποτελέσματα

Στην κατηγορία Παμπαίδων Β’ στο Τρίαθλο (60μ. – Μήκος – 1000μ.)

1. Σύρμος Χρήστος (Φάλαρα Στυλίδας)
2. Κόρκος Ανδρέας (Αναγέννηση Λαμίας)
3. Κουϊμτζής Αχιλλέας (Φάλαρα Στυλίδας)
4. Ντυρμισί Ρεντζίνο (Έσπερος Λαμίας)
5. Μπουρτζαλάς Χρήστος (Φθία Λαμίας)
6. Παπανάγνου Κωνσταντίνος (Αναγέννηση Λαμίας)
7. Τσιαβός Αλέξανδρος (Αναγέννηση Λαμίας)
8. Κάργιος Ιωάννης (Φάλαρα Στυλίδας)
9. Ραμολάρι Ελμίρ (Φιλαθλητικός Λαμίας)
10. Κατσικαρώνης Γεώργιος (Φάλαρα Στυλίδας)
11. Ντζάθας Ιωάννης (Αναγέννηση Λαμίας)
12. Ζαφείρης Παναγιώτης (Φάλαρα Στυλίδας)
13. Στάμος Νικόλαος (Φιλαθλητικός Λαμίας)

Β’ ΤΡΙΑΘΛΟ (60μ. – ύψος – μήκος)

1. Μαντές Δημήτρης (Έσπερος Λαμίας)
2. Παπαδημητρίου Κωνσταντίνος (ΑΠΣ Καρπενήσι)
3. Τσελάνι Γκέραλντ (Αναγέννηση Λαμίας)

Γ’ ΤΡΙΑΘΛΟ (60μ. – μπαλλάκι – σφαίρα)

1. Παπακώστας Δημήτριος (Έσπερος Λαμίας)
2. Κυρίτσης Αριστείδης (Φιλαθλητικός Λαμίας)
3. Τσέλιος Ιωάννης (Φάλαρα Στυλίδας)
4. Πεπόνας Ανάργυρος (Φάλαρα Στυλίδας)
5. Παρίσης Ευθύμιος (Φιλαθλητικός Λαμίας)
6. Λαμπράκης Βασίλειος (Έσπερος Λαμίας)
7. Μπουλάς Αλέξανδρος (Φιλαθλητικός Λαμίας)
8. Μαντές Ανάργυρος (Φάλαρα Στυλίδας)
9. Κουμπούρας Σπυρίδων (Αναγέννηση Λαμίας)
10. Παπαϊωάννου Χρήστος (Φάλαρα Στυλίδας)
11. Γαλάνης Ιωάννης (Φθία Λαμίας)
12. Ξυδιάς Γεώργιος (Αναγέννηση Λαμίας)
13. Ζήσης Ιωάννης (Φάλαρα Στυλίδας)
14. Δημητρίου Θωμάς (Φιλαθλητικός Λαμίας)
15. Ευσταθίου Κων/νος (Φάλαρα Στυλίδας)
16. Ρούσκας Ηλίας – Ευάγγελος (Φθία Λαμίας)
17. Παλαιοπάνος Κων/νος (Φιλαθλητικός Λαμίας)
18. Καραγεώργος Γεώργιος (Φάλαρα Στυλίδας)
19. Αλεξόπουλος Απόστολος (Φάλαρα Στυλίδας)
20. Τζανής Κων/νος (Φάλαρα Στυλίδας)
21. Πολύζος Κλεάνθης (Φάλαρα Στυλίδας)

Κατηγορία Παγκορασίδων Β’

Α’ ΤΡΙΑΘΛΟ (60μ. – μήκος – 1000μ.)

1. Κόρκου Ζωή (Αναγέννηση Λαμίας)
2. Τσικιμή Ερασμία – Βασιλική (Φθία Λαμίας)
3. Ταγκαλάκη Κων-Ανδριάνα (Φιλαθλητικός Λαμίας)
4. Κούρλου Νίκη (ΑΠΣ Καρπενήσι)
5. Μπεϊτια Ναϊβα (Ελένη) (Φθία Λαμίας)
6. Αποστολοπούλου Γεωργία (Αναγέννηση Λαμίας)
7. Αρμυριώτη Ελένη (Φάλαρα Στυλίδας)
8. Χουσιάδα Μαρία (ΑΠΣ Καρπενήσι)
9. Δέδογλου Ελένη (Φάλαρα Στυλίδας)
10. Χαλαστάνη Μαγδαληνή (Αναγέννηση Λαμίας)
11. Μάτα Αγγελική (Φθία Λαμίας)
12. Κοντολάτου Ελένη (Φάλαρα Στυλίδας)
13. Κολόκα Φωτεινή (ΑΠΣ Καρπενήσι)
14. Βαριανίτη Μαριάννα (Φθία Λαμίας)
15. Καββαδία Βασιλική (ΑΠΣ Καρπενήσι)
16. Ρέππα Ευσταθία (ΑΠΣ Καρπενήσι)
17. Κωνσταντίνου Φωτεινή (Φάλαρα Στυλίδας)
18. Λαθύρη Κωνσταντίνα (ΑΠΣ Καρπενήσι)


Β’ ΤΡΙΑΘΛΟ (60μ. εμπόδια – μήκος – 1000μ.)

1. Τσούμα Βασιλική (Αναγέννηση Λαμίας)
2. Αποστολοπούλου Σταυρούλα (Αναγέννηση Λαμίας)
3. Μπαρτελεμι Δανάη (ΑΠΣ Καρπενήσι)
4. Παπαδοπούλου Πηνελόπη (ΑΠΣ Καρπενήσι)
5. Παπακώστα Ειρήνη (ΑΠΣ Καρπενήσι)
6. Χρόνη Γεωργία (Έσπερος Λαμίας)
7. Λιάπη Ελένη (Έσπερος Λαμίας)

Γ’ ΤΡΙΑΘΛΟ (μπαλάκι - σφαίρα)

1. Κυριοπούλου Κωνσταντίνα (Έσπερος Λαμίας)
2. Τριανταφύλλου Μαρ-Ασπασία (Αναγέννηση Λαμίας)
3. Στέριου Άντζελα (Αναγέννηση Λαμίας)
4. Νικολάου Δήμητρα (Φθία Λαμίας)
5. Ανάγνου Ηλιάνα (Έσπερος Λαμίας)
6. Μαγγίτα Αλεξάνδρα (Έσπερος Λαμίας)
7. Πλατανιά Βασιλική (Αναγέννηση Λαμίας)
8. Μοσχολιού Αμαλία (Φάλαρα Στυλίδας)
9. Παρταλί Ντενάντα (Φθία Λαμίας)
10. Ζακούλα Μαρία (Έσπερος Λαμίας)
11. Ντζάθα Ραφαηλιά (Αναγέννηση Λαμίας)
12. Κουφωτή Πολυτίμη (Φιλαθλητικός Λαμίας)
13. Παπαθανασίου Χρυσάνθη (Έσπερος Λαμίας)
14. Χατζήνα Νικολέττα (Φθία Λαμίας)
15. Γλωσοπούλου Ελένη (Έσπερος Λαμίας)
16. Μιγκάκη Δήμητρα (Αναγέννηση Λαμίας)
17. Ντερμίστι Ευγενία (Φθία Λαμίας)
18. Φούντα Γεωργία (Φθία Λαμίας)
19. Φοροπούλου Μαρία (Φιλαθλητικός Λαμίας)
20. Μπαρούτη Ιουλία (Φάλαρα Στυλίδας)
21. Ευθυμιάδη Σωτηρία (Φιλαθλητικός Λαμίας)
22. Στάικου Μαρία (Φάλαρα Στυλίδας)

Συγκεντρωτικά αποτελέσματα

Αναγέννηση Λαμίας 7 ΠΠ – 10 ΠΚ – Σύνολο 17 – Βαθμοί 10
Φιλαθλητικός Λαμίας 7 ΠΠ – 4 ΠΚ – Σύνολο 11 – Βαθμοί 10
Έσπερος Λαμίας 4 ΠΠ – 8 ΠΚ – Σύνολο 12 – Βαθμοί 10
Φθία Λαμίας 3 ΠΠ – 9 ΠΚ – Σύνολο 12 – Βαθμοί 10
Φάλαρα Στυλίδας 15 ΠΠ – 7 ΠΚ – Σύνολο 22 – Βαθμοί 10
ΑΠΣ Καρπενήσι 1 ΠΠ – 9 ΠΚ – Σύνολο 10 – Βαθμοί 10

Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

Η ΝΕΑ ΣΧΟΛΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΤΟΥ Σ.Δ.Π. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ


ΝΕΑ ΣΧΟΛΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΜΑΪΟΣ 2009

1 ΒΑΡΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
2 ΓΑΛΑΝΗ ΘΕΟΔΩΡΑ
3 ΓΕΡΑΣΙΜΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
4 ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΟΛΑΝΤΑ
5 ΓΙΑΝΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
6 ΓΚΙΟΛΕΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
7 ΔΑΪΤΣΙΩΤΗ ΜΑΡΙΑ
8 ΚΑΛΑΜΑΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
9 ΚΑΛΑΜΑΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
10 ΚΑΛΑΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
11 ΚΑΝΔΗΛΑΡΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
12 ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΒΙΒΗ
13 ΚΕΙΤΖΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ
14 ΚΟΤΣΙΛΙΤΗ ΤΑΝΙΑ
15 ΚΟΥΡΑΒΑΝΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ
16 ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ
17 ΛΑΜΠΡΟΣ ΗΛΙΑΣ
18 ΛΑΜΠΡΟΥΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
19 ΛΕΟΝΤΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
20 ΜΑΡΑΝΔΙΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
21 ΜΑΡΑΝΔΙΑΝΟΣ ΦΩΤΗΣ
22 ΜΠΕΗ ΒΙΒΗ
23 ΜΠΕΛΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
24 ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
25 ΠΑΠΠΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
26 ΠΙΣΠΙΡΙΓΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
27 ΣΥΝΑΧΕΡΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
28 ΤΣΕΚΟΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ
29 ΤΣΙΟΥΜΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
30 ΤΣΟΥΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
31 ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ
32 ΨΥΧΟΠΕΤΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Υ.Γ, Οι παραπάνω (32) μαθητές της νέας σχολής Διαιτησίας του Συνδέσμου μας δίνουν εξετάσεις για να ονομαστούν Διαιτητές, την Κυριακή 14 Ιουνίου 2009, στις 11.00 το πρωϊ στα γραφεία του Συνδέσμου.

ΕΥΧΕΣ

Στον φίλο μας και συνεργάτη στο Δ.Σ. του Συνδέσμου μας Δημήτρη Αραμπόπουλο, ευχόμαστε να του ζήσει η κόρη που απέκτησε πρόσφατα και να την καμαρώσει όπως θέλει.

Για το Δ.Σ. /Σ.Δ.Π.Φ.
Ο Γενικός Γραμματέας
Αθανάσιος Δ. Παπακώστας

Κυριακή 24 Μαΐου 2009

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ Σ.Δ.Π.Φ.


Μετά τις εκλογές που έγιναν στον ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ την Δευτέρα 09-02-2009, για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής, γραμμένα μέλη 127 , ψήφισαν 114 και εκλέχτηκαν οι παρακάτω ( με σειρά ψήφων):

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
1. ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 81
2. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 79
3. ΞΑΡΧΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 77
4. ΛΙΤΟΣΕΛΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 77
5. ΠΟΛΥΧΡΟΝΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ 73
6. ΠΑΠΑΜΙΧΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 71
7. ΜΠΛΟΥΝΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 71
8. ΝΤΖΑΘΑΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ 71
9. ΑΡΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 70

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ
10. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 47
11. ΚΛΕΙΤΣΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 47
12. ΠΟΥΓΚΑΚΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ 47
13. ΣΙΟΥΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 44
14. ΓΚΑΛΙΜΑΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ 43
15. ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 42
16. ΛΟΥΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 30
17. ΣΚΟΥΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 30
18. ΤΣΙΓΑΡΙΔΑ ΑΝΘΗ 29

ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
1. ΓΟΥΡΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ 54
2. ΖΥΓΟΥΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 39
3. ΚΑΤΑΡΑΧΙΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 38

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ
4. ΛΑΖΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ 34
5. ΚΟΝΤΟΣ ΜΙΧΑΗΛ 25
6. ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 19
7. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ 14
8. ΤΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 12
9. ΛΑΘΥΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 11
10. ΤΣΑΔΗΜΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ 8

Η συγκρότηση του νέου ΔΣ θα γίνει τις επόμενες ημέρες.





ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ


Θέλω μέσα από την καρδιά μου, να ευχαριστήσω ΟΛΟΥΣ τους συνάδελφους Διαιτητές , είτε αυτούς που με ψήφισαν είτε αυτούς που δεν με ψήφισαν, για την τιμή που μου έκαναν να με φέρουν πρώτο σε ψήφους για 4η εκλογική αναμέτρηση.
Θα είμαι , όπως και ήμουν πάντοτε δίπλα τους.

Και πάλι τους ευχαριστώ.

Αθανάσιος Παπακώστας

ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ Σ.Δ.Π. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Nο 1

Θέμα « Συγκρότηση σε σώμα νέου Δ.Σ.»

Κατά την συνεδρίαση της 11-02-2009, συγκροτήθηκε σε σώμα το νεοεκλεγέν Συμβούλιο του Σ.Δ.Π.Φ. που προήλθε από την εκλογή της 09-02-2009. Η σύνθεση του νέου Δ.Σ είναι η παρακάτω:

Πρόεδρος: Ιωάννης Σπυρόπουλος
Α’ Αντιπρόεδρος: Ευάγγελος Πολυχρονάκης
Β’ Αντιπρόεδρος: Γεώργιος Παπαμίχος
Γενικός Γραμματέας: Αθανάσιος Παπακώστας
Ειδικός Γραμματέας: Δημήτριος Λιτοσελίτης
Ταμίας: Χαρίλαος Ντζάθας
Έφορος Λέσχης: Δημήτριος Αραμπόπουλος
Μέλος: Νικόλαος Ξαρχάς
Μέλος: Ιωάννης Μπλούνας



Για το Δ.Σ./Σ.Δ.Π.Φ.

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας


Ιωάννης Σπυρόπουλος Αθανάσιος Παπακώστας

Σάββατο 23 Μαΐου 2009

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Ε.Π.Σ.Φ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 2008-2009.

1. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ:
 Οι γεννηθέντες από 01-01-1993 και μετά.
 Όχι όσοι γεννήθηκαν 01-01-1992.

2. ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΛΤΙΑ Ε.Π.Ο.
 Όσοι δεν είναι γραμμένοι στην κατάσταση υγείας, ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ.

3. ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΓΩΝΑ:
 Η διάρκεια του αγώνα είναι, 80’ λεπτά.
 (40’ λεπτά το κάθε ημίχρονο).

4. ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΑ:
 Στο Φύλλο Αγώνα θα γράφονται μέχρι 18 ποδοσφαιριστές.
 Έντεκα (11) τακτικοί και όσους έχει η ομάδα αναπληρωματικούς.
 Γράφουμε ακόμα, ποιοι ποδοσφαιριστές πέτυχαν τέρμα και τους υπεύθυνους ων ομάδων.

5. ΑΛΛΑΓΕΣ:
 Η κάθε ομάδα μπορεί να κάνει μέχρι (7) επτά αλλαγές.
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΗΜ. ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ/Σ.Δ.Π.ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΜΕΛΟΣ Ε.Δ./Ε.Π.Σ.ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ- ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ Γ.Γ./Σ.Δ.Π.Φ.



ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ
Οθωνος 1, 35100 Λαμία
Τηλέφωνα: 22310 51966 –6932 545493– 6974 934800 -6945 429789
Email: ed.epsf@yahoo.gr
Συνάδελφοι διαιτητές,
Η Επιτροπή Διαιτησίας/ Ε.Π.Σ.Φ. σας εύχεται καλή ποδοσφαιρική χρονιά , γεμάτη υγεία και επιτυχίες στη διεύθυνση των ποδοσφαιρικών αγώνων. Με την ευκαιρία της ενάρξεως της νέας περιόδου 2008-2009, υπενθυμίζουμε τις απολύτως αναγκαίες σας υποχρεώσεις :
 Είναι αναγκαία η παρουσία και η συμμετοχή σας στις ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΕΣ συγκεντρώσεις που γίνονται κάθε Δευτέρα.
 Κάθε Δευτέρα θα φροντίζετε να πηγαίνετε το Φύλλο Αγώνος, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι στην Ε.Π.Σ.Φ. και στην βραδινή συγκέντρωση της Δευτέρας να αποδίδετε τα ποσοστά στο Σύνδεσμο και την Ένωση.
 Μέχρι την ΤΡΙΤΗ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ πρέπει όλοι οι εν ενεργεία διαιτητές να έχουν ενημερώσει την Επιτροπή Διαιτησίας/Ε.Π.Σ.Φ. , αν κωλύονται να αγωνισθούν το Σαββατοκύριακο. Όσοι όμως είναι αξιολογημένοι ως διαιτητές ή βοηθοί στα εθνικά πρωταθλήματα, πρέπει να δηλώνουν κώλυμα οι ίδιοι απευθείας στην ΚΕΔ/ΕΠΟ μέχρι την ΔΕΥΤΕΡΑ το πρωί στις 10.00 (fax: 210 9854804) , αν δεν μπορούν να αγωνισθούν Σαββατοκύριακο.
 Δεν θα δηλώνετε ότι δεν αγωνίζεστε μετά τον ορισμό σας (εκτός σοβαρών υποχρεώσεων και προβλημάτων υγείας).
 Κάθε ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ θα φροντίζετε για την παραλαβή του Φύλλου Αγώνα. Το Φ.Α θα τα παραλαμβάνετε ΜΟΝΟ από τον Σύνδεσμο, (ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ).
 Να φροντίζετε για την έγκαιρη προσέλευσή σας στο γήπεδο(τουλάχιστον μισή ώρα πριν από την έναρξη του αγώνα), και για την έγκαιρη προσέλευσή σας στα ραντεβού μετακίνησης.
 Η εμφάνισή σας, θα είναι ομοιόμορφη στα γήπεδα.
 Να είστε σοβαροί μέσα στα αποδυτήρια επιτρέποντας την είσοδο μόνο σ' αυτούς που επιτρέπεται.
 Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί τόσο στην απόδοσή σας μέσα στο γήπεδο όσο και στη σύνταξη του Φύλλου Αγώνα. Να αναγράφετε ότι ελέγξατε τις ιατρικές καταστάσεις. Όταν δεν υπάρχουν παρατηρήσεις στο Φύλλο Αγώνα να γράφετε <<ΟΥΔΕΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ>>. Να κλείνετε το Φύλλο Αγώνα και να ελέγχετε σχολαστικά αν υπάρχουν όλες οι αναγκαίες υπογραφές. Οι παρατηρήσεις σας να είναι σαφείς και ευανάγνωστες .Να αναφέρετε όλα τα γεγονότα χωρίς να αποκρύπτετε το παραμικρό. Να αναφέρετε αν προσήλθε ή όχι γιατρός και παρατηρητής αγώνα.
 Ποδοσφαιριστής χωρίς δελτίο ή που δεν περιλαμβάνεται στην ιατρική κατάσταση της ομάδας του, δεν επιτρέπεται να αγωνισθεί. Να ελέγχετε την ημερομηνία της ιατρικής θεώρησης (12μηνο). Αν έχει περάσει το 12μηνο από τη θεώρηση της ιατρικής κατάστασης ο αγώνας ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΤΙΣ ΗΛΙΚΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ Ε.Π.Σ.Φ. άρθρο 17 παρ.4
 Να μελετάτε ανελλιπώς τους κανονισμούς και να προπονείστε.
 Να αποφεύγετε τις ιδιαιτέρες σχέσεις με παράγοντες ομάδων.ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΣΑΝΤΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ.

ΠΟΙΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ 14-6-2009

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ


ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ 14-6-2009

Υποψήφιοι για Β’ Εθνική (Εξετάσεις 14-6, χαρτιά έως 20-5)
1. Αυγέρης Η.
2. Μπλούνας Ι.
3. Ξαρχάς Ν.
4. Χανής Στ.

Υποψήφιοι για Γ’ Εθνική (Εξετάσεις 14-6, χαρτιά έως 20-5)
1. Αποστόλου Γεωργία
2. Καραγεώργος θεόδωρος

Υποψήφιοι για Α’ Κατηγορία Συνδέσμου (Εξετάσεις 14-6, χαρτιά έως 29-5)
1. Δόσκορης Χ.
2. Κιούσης Π.
3. Κλειτσάκης Ε.
4. Κουντουργιώτης Α.
5. Κουτσόβουλος Β.
6. Μαστρογιάννης Ι.
7. Παπαμίχος Ι.
8. Τσαλίκης Β.

**Υποψήφιοι για Β’ Κατηγορία Συνδέσμου (Εξετάσεις 14-6, χαρτιά έως 29-5)
1. Αναγνώστου Κ.
2. Γιαννοπούλου Α.
3. Ζαίμης Ν.
4. Καπετανόπουλος Δ.
5. Κατσόγιαννος Μ.
6. Κουτσούμπας Κ.
7. Κυριαζής Σ.
8. Λαγός Β.
9. Λιτοσελίτης Γ.
10. Λουκάς Δ.
11. Μπακάλης Γ.
12. Παγιατάκη Κ.
13. Παπασταθόπουλος Π.
14. Πουγκακιώτης Σ.
15. Σάκκος Η.

Δικαιολογητικά
1. Αίτηση
2. Κατάσταση αγώνων σαν Διαιτητής
3. Κατάσταση αγώνων σαν Βοηθός Διαιτητής
4. Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/1986
5. Τίτλο σπουδών πρωτότυπο η επικυρωμένο ΜΟΝΟ οι υποψήφιοι για Γ’ & Β’ Εθνική

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΜΑΘΗΤΩΝ -ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΟΝΟΜΑΖΟΜΕΝΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΗ ΣΤΑ ΜΗΤΡΩΑ ΤΟΥ Σ.Δ.Π. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ





1. Πιστοποιητικό γεννήσεως.
2. Αντίγραφο ποινικού μητρώου τύπου Β’.
3. Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο τίτλου σπουδών.
4. Επικυρωμένη φωτοτυπία ταυτότητας.
5. Ιατρικές βεβαιώσεις: Καρδιολόγου – Παθολόγου – Οφθαλμίατρου.
6. Μία (1) φωτογραφία τύπου ταυτότητας.
7. Βεβαίωση Ε.Π.Σ. για όποιον έχει αγωνιστεί ως ποδοσφαιριστής.
8. Συνδρομή στην εγγραφή του Σ.Δ.Π.Φ.
9. ΚΑ.ΔΙ.Π (20) € σε Εθνική τράπεζα Νο 155/482163-71.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ- ΑΠΟ ΤΟΝ κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ


ΑΝ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΑΝΟΝΙΚΟ (Κ.Α.Π. άρθρο 9)

1. Εάν διαπιστωθεί από τον Διαιτητή όταν προσέλθει στο γήπεδο αντικανονικότητα αυτού, τότε δίνει την δυνατότητα στο γηπεδούχο να καταστήσει αυτό κανονικό χωρίς όμως να καθυστερήσει η ώρα έναρξης του αγώνα. (Δηλαδή εάν δεν έχει γίνει κανονικό την ώρα έναρξης του αγώνα δεν κάνουμε τον αγώνα).
2. Ένσταση αντικανονικότητας γηπέδου έχει δικαίωμα να κάνει μόνο η φιλοξενούμενη ομάδα και μόνο πριν την έναρξη του αγώνα.
3. Εάν η φιλοξενούμενη ομάδα έρθει 5’ πριν την έναρξη του αγώνα η όταν προσέλθετε στον αγωνιστικό χώρο για την έναρξη αυτού και σας πει ότι το γήπεδο είναι αντικανονικό (ως προς την χάραξη των περιοχών η των τερμάτων, δηλαδή της ανοχής αυτών) και θέλω να κάνω ένσταση τότε δεν την δέχεστε κάνετε τον αγώνα και σημειώνετε στις παρατηρήσεις του Φ.Α. την τυχόν αντικανονικότητα που σας υποδεικνύουν.
4. Όταν δεν κάνουμε τον αγώνα λόγω αντικανονικότητας, στις παρατηρήσεις του Φ.Α. γράφουμε τα εξής: Δεν έκανα τον αγώνα διότι το γήπεδο ήταν αντικανονικό. Συγκεκριμένα : α) δεν υπήρχαν δοκάρια β) δεν υπήρχαν δίχτυα γ) οι κύριες γραμμές του (κέντρου ,της επανορθωτικής περιοχής, της περιοχής τέρματος, των πλαγίων και των τερμάτων) δεν είχαν χαραχθεί καθόλου. δ) οι κύριες γραμμές του είχαν χαραχθεί πλημμελώς έτσι ώστε δεν εξασφάλιζαν την κανονική διεξαγωγή του αγώνα.



ΑΝ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ (Κ.Α.Π. άρθρο 10)

1. Ο μόνος αρμόδιος για την ακαταλληλότητα του γηπέδου είναι ο Διαιτητής.
2. Στις παρατηρήσεις του Φ.Α. γράφουμε: Δεν έκανα τον αγώνα η διέκοψα τον αγώνα (γράφουμε το λεπτό της διακοπής και το σκορ) λόγω ακαταλληλότητας του γηπέδου: Συγκεκριμένα: α) Εξ αιτίας της βροχής ο αγωνιστικός χώρος είχε γίνει σε μεγάλο βαθμό λασπώδης και για τον λόγο αυτό η κίνηση των ποδοσφαιριστών ήταν δύσκολη και κινδύνευε η σωματική τους ακεραιότητα. β) Εξ αιτίας της βροχής ο αγωνιστικός χώρος είχε πλημμυρίσει σε διάφορα σημεία του από νερά σε τέτοιο βαθμό που όταν η μπάλα έπεφτε σ ’αυτά δεν άγγιζε το έδαφος γ) Εξ αιτίας της χιονόπτωσης η περιφέρεια της μπάλας μεγάλωνε σε τέτοιο βαθμό που γινόταν αντικανονική δ) το χιόνι που είχε πέσει στον αγωνιστικό χώρο πάγωνε εξ αιτίας του ψύχους που επικρατούσε και δημιουργούσε για τον λόγο αυτό κίνδυνο τραυματισμού των ποδοσφαιριστών.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Εάν δεν προσέλθει μια ομάδα τότε δεν έχουμε αντικανονικότητα η ακαταλληλότητα γηπέδου, αλλά μη προσέλευση ομάδας.



ΣΤΗΝ ΕΝΣΤΑΣΗ ΠΛΑΣΤΟΠΡΟΣΩΠΙΑΣ (Κ.Α.Π. άρθρο 23 & 1α ,2α )

1. Μας ειδοποιεί ο αρχηγός της (α) ομάδας πριν η κατά την διάρκεια του αγώνα ότι θέλει να κάνει ένσταση πλαστοπροσωπίας κατά ποδοσφαιριστού της ομάδας (β). Αμέσως ειδοποιούμε τον παραπάνω ποδοσφαιριστή να μην φύγει στο τέλος του αγώνα και να προσέλθει στα αποδυτήρια γιατί θα υποβληθεί ένσταση πλαστοπροσωπίας σε αυτόν.
2. Εάν ο Διαιτητής ειδοποιηθεί μετά την λήξη του αγώνα για ένσταση τότε ΔΕΝ είναι υποχρεωμένος να την δεχθεί.
3. Η ένσταση υποβάλλετε μέχρι την υπογραφή του Φ.Α.
4. Στη 2η σελίδα γράφουμε τα στοιχεία του και υπογράφει.

Στις παρατηρήσεις γράφουμε: Υπεβλήθη ένσταση πλαστοπροσωπίας και σε αυτή έχω να απαντήσω : Εκκάλεσα τον ποδοσφαιριστή (α) Αρ. Δελτίου…… Αρ. Φανέλας…… για τον οποίο ενίσταται η ομάδα (β) και διαπίστωσα ότι ήταν
( κοντός, ψηλός, μετρίου αναστήματος, ξανθός, καστανός, μελαχρινός) . Όταν τον ρώτησα για τα στοιχεία του δελτίου υγείας μου απάντησε σωστά η λάθος, του πήρα και δείγμα υπογραφής . Επιπροσθέτως σας επισυνάπτω και το δελτίο υγείας του.


ΣΤΗ ΜΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΟΜΑΔΑΣ

1. Ο Διαιτητής γράφει απαραίτητα την μια ομάδα στην 1η σελίδα και υπογράφει ο αρχηγός της.
2. Στις παρατηρήσεις γράφουμε: Την κανονισμένη ώρα προσήλθα στο γήπεδο και κάλεσα τις ομάδες να μου προσκομίσουν τα δελτία των ποδοσφαιριστών. Μου έφερε δελτία μόνο η ομάδα (α) . Την ορισθείσα ώρα έναρξης του αγώνα προσήλθα στον αγωνιστικό χώρο και κάλεσα πάλι τις ομάδες να προσέλθουν. Προσήλθε μόνο η ομάδα (α). Η ομάδα (β) δεν προσήλθε. Γι’ αυτό δεν έγινε ο αγώνας.


ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ

1. Τα δελτία των ποδοσφαιριστών στο Φ.Α. τα γράφουμε στο αυτοκίνητο και υπογράφουν οι αρχηγοί.
2. Στις παρατηρήσεις γράφουμε: Την κανονισμένη ώρα προσήλθα στο γήπεδο και διαπίστωσα ότι τα αποδυτήρια των Διαιτητών ήταν κλειστά. Τα δελτία των ποδοσφαιριστών στο Φ.Α. τα έγραψα εκτός αποδυτηρίων. Αν και περίμενα έως την ορισθείσα ώρα έναρξης του αγώνα, αυτά παρέμειναν κλειστά. Για τον λόγο αυτό δεν έκανα τον αγώνα.



ΣΤΗ ΜΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΔΙΑΙΤΗΤΗ η ΒΟΗΘΟΥ (Κ.Α.Π. άρθρο 12 & 3)
Στα Εθνικά πρωταθλήματα εάν δεν προσέλθει ο Διαιτητής που έχει ορισθεί ούτε οι αναπληρωτές του, τότε οι δύο ομάδες έχουν υποχρέωση να υποδείξουν έναν επίσημο Διαιτητή από εκείνους που τυχόν παρευρίσκονται στο γήπεδο για να διευθύνει τον αγώνα. Ειδικά για τους αγώνες Α’ Εθνικής πρέπει να περιλαμβάνεται στους πίνακες αξιολόγησης Α’ Εθνικής της Ε.Δ. για δε τους αγώνες Β’-Γ’-Δ’ Εθνικής ο Διαιτητής πρέπει να περιλαμβάνεται στους πίνακες αξιολόγησης της αντίστοιχης η ανώτερης κατηγορίας , διαφορετικά ο αγώνας δεν διεξάγεται και σε αντίθετη περίπτωση θεωρείται άκυρος. Αν δεν παρευρίσκονται ανάμεσα στους θεατές επίσημοι Διαιτητές, η αν παρευρίσκεται μόνο ένας επίσημος Διαιτητής αλλά δεν συμφωνήσουν στο πρόσωπό του οι ομάδες, τότε οι αγώνες μεταξύ ομάδων Α’, Β’, Γ’ Εθνικής κατηγορίας και Δ’ Εθνικής Ερασιτεχνικής κατηγορίας αναβάλλονται ( και αν τυχόν , μολαταύτα διεξαχθούν , θεωρούνται άκυροι και επαναλαμβάνονται, εφόσον διατυπωθεί ένσταση πριν από τον αγώνα).
Οι αγώνες Α’, Β’, και Γ’ κατηγορίας των Ενώσεων διεξάγονται, εφόσον υπάρχει σχετικός όρος στην προκήρυξη από την διοργανώτρια, με την υποχρέωση των αντιπάλων ομάδων να υποδείξουν ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής ως Διαιτητή, διαφορετικά ο αγώνας αναβάλλεται και αν τυχόν , μολαταύτα διεξαχθεί , θεωρείται άκυρος και επαναλαμβάνεται, εφόσον διατυπωθεί ένσταση πριν από τον αγώνα.
*Ακολουθεί δε, η παρακάτω διαδικασία που αφορά και την περίπτωση που δεν προσέλθει και ο βοηθός. Οι ομάδες υποδεικνύουν έναν επίσημο Διαιτητή για βοηθό από αυτούς που παρευρίσκονται στο γήπεδο. Εάν δεν συμφωνήσουν σε αυτόν τότε υποδεικνύουν από έναν και ο βοηθός βγαίνει με κλήρωση (τουλάχιστον μεταξύ δύο ) επισήμων Διαιτητών.
Στο τοπικό πρωτάθλημα : Εάν δεν προσέλθει ο Διαιτητής, τότε αναλαμβάνει καθήκοντα Διαιτητή ο πρώτος αναγραφόμενος βοηθός και εάν δεν προσέλθει και αυτός τότε ο δεύτερος αναγραφόμενος βοηθός. Ακολουθείται δε η (παραπάνω)* διαδικασία του Εθνικού πρωταθλήματος, που αφορά την περίπτωση που δεν προσέλθει ο βοηθός, με την εξαίρεση ότι αν δεν υπάρχει επίσημος Διαιτητής στο γήπεδο τότε οι αντίπαλες ομάδες υποχρεούνται να υποδείξουν ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής. Αν όμως δεν συμφωνήσουν τότε κάθε ομάδα υποδεικνύει από ένα πρόσωπο (φίλαθλο) και μετά από κλήρωση θα ασκήσει τα καθήκοντα του βοηθού.
Στις παρατηρήσεις του Φ.Α. γράφουμε: α) Για μη προσέλευση Διαιτητή: Ο ορισθείς Διαιτητής δεν προσήλθε και καθήκοντα Διαιτητή ανέλαβε ο πρώτος αναγραφόμενος βοηθός. Καθήκοντα βοηθού άσκησε ο επίσημος Διαιτητής (π) ο οποίος υποδείχθηκε και από τις δυο ομάδες η κατόπιν κληρώσεως μεταξύ 2,3,4,επισήμων Διαιτητών ο Διαιτητής (Α).
Β) Για μη προσέλευση βοηθού: Ο ορισθείς βοηθός δεν προσήλθε και καθήκοντα βοηθού άσκησε ο επίσημος Διαιτητής ( Α) η ο φίλαθλος κος (Ν) με κοινή αποδοχή των αντιπάλων ομάδων η ο φίλαθλος κος (Χ) με κλήρωση μεταξύ των 2,3,4, που υποδείχθηκαν από τις αντίπαλες ομάδες.
Εάν μια ομάδα δεν θελήσει να υποδείξει , τότε καθήκοντα βοηθού αναλαμβάνει αυτός που υποδεικνύει η άλλη ομάδα.
Ο επίσημος Διαιτητής που αναλαμβάνει τα καθήκοντα του βοηθού στο Εθνικό η τοπικό πρωτάθλημα υπογράφει στο Φ.Α.

ΣΕ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΔΙΑΙΤΗΤΗ η ΒΟΗΘΟΥ (Κ.Α.Π. άρθρο 12 & 8)


Εφόσον ο Διαιτητής μετά την έναρξη του αγώνα , ασθενήσει η τραυματιστεί και αδυνατεί να συνεχίσει τον αγώνα, χωρίς υπαιτιότητα των διαγωνιζομένων ομάδων, των παραγόντων η των φιλάθλων τους , ο αγώνας θα συνεχιστεί και καθήκοντα του Διαιτητή θα αναλάβει από τους βοηθούς Διαιτητές, ο αξιολογημένος να αγωνίζεται σαν Διαιτητής σε μεγαλύτερη κατηγορία, σε ισότητά τους δε ο ανώτερος σε σήμα της Ο.Δ.Π.Ε., σε ισότητα ο αρχαιότερος και σε ισότητα ο μεγαλύτερος σε ηλικία. Η με αυτόν τον τρόπο αναπλήρωση του Διαιτητή είναι υποχρεωτική για τον βοηθό Διαιτητή.
Εάν όμως δεν υπάρχουν προϋποθέσεις τότε συνεχίζει τον αγώνα με έναν βοηθό γιατί στην προκειμένη περίπτωση δεν συνιστά λόγο διακοπής του αγώνα η έλλειψη ενός βοηθού.





ΔΕΛΤΙΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ (Κ.Α.Π. άρθρο 18)

1. Ποδοσφαιριστής χωρίς δελτίο ή που δεν περιλαμβάνεται στην ιατρική κατάσταση της ομάδας του, δεν επιτρέπεται να αγωνισθεί. Να ελέγχετε την ημερομηνία της ιατρικής θεώρησης (12μηνο). Αν έχει περάσει το 12μηνο από τη θεώρηση της ιατρικής κατάστασης ο αγώνας ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΤΙΣ ΗΛΙΚΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ Ε.Π.Σ. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ.
2. Στις παρατηρήσεις του Φ.Α. αναφέρει: Διαπίστωσα ότι στο δελτίο του ποδοσφαιριστή (α) Αρ. Δελτίου… Αρ. Φανέλας…. της ομάδας (β), είχε παρέλθει χρόνος μεγαλύτερος του δωδεκαμήνου από την τελευταία ιατρική θεώρηση ( ημερομηνία). Επιπροσθέτως σας επισυνάπτω με το Φ.Α. και το Δελτίο υγείας του.


ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΟ

Όταν ο αγώνας κυπέλου έχει παράταση , τότε στη θέση του σκορ γράφουμε αυτό της παράτασης.
Στις παρατηρήσεις του Φ.Α. γράφουμε: Ο κανονικός αγώνας έληξε ισόπαλος με τέρματα ένα (1) – ένα (1) . Κράτησα ημίωρη παράταση και ο αγώνας έληξε υπέρ της ομάδας (Α) η παρέμεινε ισόπαλος με τέρματα ένα (1) – ένα (1). Ακολούθησε η διαδικασία των πέναλτυ και νικήτρια ομάδα αναδείχθηκε η (Α) που πέτυχε πέντε (5) τέρματα έναντι της ομάδας (Β) που πέτυχε τέσσερα (4) τέρματα.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Οι εξετάσεις ονομασίας Διαιτητών και οι προαγωγικές εξετάσεις , σε Α’ & Β’ κατηγορίας του Συνδέσμου μας, θα γίνουν στις 14 Ιουνίου 2009 ημέρα Κυριακή και ώρα 10.30 π.μ. στα γραφεία του Συνδέσμου μας.

Προϋποθέσεις συμμετοχής στις εξετάσεις:

Α) προαγωγή σε Β’ κατηγορία Συνδέσμου ( Άρθρο 17):
-έχουν προσφέρει τις υπηρεσίες τους ως Διαιτητές Γ’ κατηγορίας για (1) μια πλήρη ποδοσφαιρική περίοδο.
-έχουν αγωνιστεί ως Διαιτητές Γ΄ κατηγορίας σε (5) πέντε αγώνες το λιγότερο ως Διαιτητές και σε (15) δεκαπέντε αγώνες το λιγότερο ως Βοηθοί Διαιτητές σε αγώνες πρωταθλήματος η Κυπέλλου οποιασδήποτε κατηγορίας.

Β) προαγωγή σε Α’ κατηγορία Συνδέσμου ( Άρθρο 18):
-έχουν προσφέρει τις υπηρεσίες τους ως Διαιτητές Β’ κατηγορίας για (1) μια πλήρη ποδοσφαιρική περίοδο.
-έχουν αγωνιστεί ως Διαιτητές ΒΓ΄ κατηγορίας σε (8) οκτώ αγώνες το λιγότερο ως Διαιτητές και σε (8) οκτώ αγώνες το λιγότερο ως Βοηθοί Διαιτητές σε αγώνες πρωταθλήματος η Κυπέλλου οποιασδήποτε κατηγορίας τα δυο τελευταία χρόνια.

 Για περισσότερες πληροφορίες στην Γραμματεία του Συνδέσμου, στον Γ.Γ κο Αθανάσιο Παπακώστα .

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ No 8

Στα πλαίσια των υποχρεώσεων των Διαιτητών και στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του Συνδέσμου το Δ.Σ. του Συνδέσμου ανακοινώνει τα παρακάτω:

1. Οι προαγωγικές εξετάσεις Διαιτητών από όλη την Ελλάδα, για προαγωγή τους σε Γ’, Β’, και Α΄ Εθνική θα διεξαχθούν την ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 στην Λαμία, στο συνεδριακό κέντρο του Κάστρου. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, μέχρι την ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΜΑΪΟΥ 2009.

2. Οι προαγωγικές εξετάσεις για Α΄ & Β΄ Ερασιτεχνική, όπως και εξετάσεις ονομασίας νέων Διαιτητών , θα διεξαχθούν ΣΤΙΣ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ, ημέρα Κυριακή και ώρα 10.30 π.μ στα γραφεία του Συνδέσμου.

3. Οι Δηλώσεις για τη νέα περίοδο 2009-2010, πρέπει να υποβληθούν στη γραμματεία του Συνδέσμου, ΜΕΧΡΙ 31 ΜΑΪΟΥ 2009, προσωπικά από τον κάθε Διαιτητή η εκπρόσωπό του με θεωρημένη εξουσιοδότηση και μαζί, τα απαραίτητα δικαιολογητικά (Ιατρικές γνωματεύσεις, ποινικό μητρώο τύπου Β’, απόδειξη κατάθεσης ΚΑΔΙΠ).

4. Τέλος από 26 έως 30 Αυγούστου 2009, ο Σύνδεσμος έχει προγραμματίσει για τα μέλη του, εκδρομή στην Χαλκιδική.

Τα γραφεία του Συνδέσμου, θα είναι ανοιχτά καθημερινά από 7-9 μ.μ.

Για το Δ. Σ./Σ.Δ.Π.Φ.

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Ιωάννης Σπυρόπουλος Αθανάσιος Παπακώστας

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ

Την Παρασκευή 29 Μαϊου 2009 τελειώνει η προθεσμία κατάθεσης των δηλώσεων για την Ο.Δ.Π.Ε.
Ολοι οι Διαιτητές παρακαλούνται να περάσουν απο την Γραμματεία του Συνδέσμου -απογεύματα 7.30-9.00- να καταθέσουν την δήλωση.
Οι εν ενεργεία Διαιτητές θα πρ'επει να προσκομήσουν και χαρτιά απο γιατρούς (παθολόγο-οφθαλμίατρο-καρδιολόγο).
Για κάθε διευκρύνηση πληροφορίες απο τον Γενικό Γραμματέα κ. Αθανάσιο Παπακώστα στο τηλέφωνο: 6974 934800.

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΤΟΝ κ. ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΡΙΒΟΛΙΩΤΗ

Στον πολύ καλό Φίλο μας , δημοσιογράφο Θανάση Περβολιώτη ,ευχόμαστε να είναι υγιής και σιδερένιος.

Για το Δ.Σ/Σ.ΔΠ. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Ο Γενικός Γραμματέας
Αθανάσιος Παπακώστας